Ugrás a tartalomra

A télre készültek a dél-budai önkéntesek

2018. november 27. kedd
A Dél-budai Önkéntes Mentőcsoport három tagszervezete gyakorlatot tartott a rendkívüli téli időjárási helyzetek kezelésére való felkészülés érdekében a Kamaraerdőben november 24-én.
A télre készültek a dél-budai önkéntesek

A gyakorlat fő célja a rendkívüli időjárási viszonyok miatti fakidőlések felszámolásának, valamint a sérültek mentésének begyakorlása volt valós körülmények között.

A Budafok-Tétény Polgárőrség és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Vitézi Rend Katasztrófavédelmi Százada, az Újbuda Polgárőr Egyesület, valamint a Vöröskereszt önkéntesei kiváló együttműködés keretében, több órás megfeszített munkával ismét bizonyították a feladatokra való alkalmasságukat.

A gyakorlat végrehajtásának szempontjából rendkívül fontos volt a munka- és balesetvédelmi szabályok betartása, amelyre valamennyi jelenlévő kiemelt figyelmet fordított. A komoly fizikai erőpróbát jelentő feladatokat körültekintően, csapatmunkában hajtották végre, amely kiemelten fontos, mivel a valós helyzetek során is csak egymással és a hivatásos szervekkel együttműködve, csapatban gondolkodva lehet a feladatokat eredményesen, biztonságosan végrehajtani.

A gyakorlaton résztvevők munkáját a Dél-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség szakembere irányította, felügyelte és értékelte. A gyakorlat zárása során valamennyi résztvevő munkáját megköszönte és kiemelte, hogy a jelenlevők alkalmasak a hivatásos katasztrófavédelmi szerv feladatainak segítésére.

A mentőcsoport tagszervezetei saját, és az együttműködés keretében vállalt feladataik tekintetében is felkészültek a téli időjárással kapcsolatos káresemények felszámolásában való részvételre.

(Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Dél-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség)

A télre készültek a dél-budai önkéntesek

Fotó: Kovács Antónia