Ugrás a tartalomra

Rendkívüli testületi üléssel indult az év - Videóval frissítve!

2020. január 23. csütörtök
A január 16-i ülésen köszönetet mondtak a képviselők a leköszönő kerületi rendőrkapitányság vezetőjének, Dr. Bató Andrásnak, valamint döntöttek a fővárosi forrásmegosztásról szóló rendelettervezetről.
Rendkívüli testületi üléssel indult az év - Videóval frissítve!

Dr. Bató András rendőr alezredes 2011 júniusában kezdte meg kapitányságvezetői munkáját a kerületben, amelyet mindig kiváló szakmai tudással és példás együttműködéssel végzett. 2016-ban a kerület önkormányzata Budafok-Tétény Közbiztonságáért díjjal tüntette ki, valamint az országos rendőrfőkapitánytól is kitüntetést vehetett át az általa vezetett kapitányság. Az önkormányzat képviselő-testülete köszönetét fejezte ki az elmúlt években végzett munkáért, és gratuláltak az új kinevezéshez, amelyhez sok sikert kívántak neki. Dr. Bató András elmondta, örül, hogy hosszú időn keresztül vezethette a kapitányságot és vehetett részt a kerület életében, ahol értékes embereket ismert meg. Köszönetet mondott a jó együttműködésért és minden jót kívánt a budafok-tétényieknek. Hamarosan honlapunkon is beszámolunk róla, ki váltja őt a kerületi kapitányság vezetői posztján.

A képviselők az ülésen egy napirendi pontban döntöttek: a forrásmegosztásról szóló rendelet alapján a Főpolgármesteri Hivatal a forrásokat elosztja a Fővárosi Önkormányzat és a budapesti kerületi önkormányzatok között. Ilyen forrás például a fővárosi önkormányzat által kivetett helyi adók mellett az ezekhez kapcsolódó bírság és pótlék bevételek. A most meghozott döntés értelmében a testület elfogadásra javasolja a rendelettervezetet a Fővárosi Közgyűlésnek. A forrásmegosztásról szóló jogcímek és tervszámok elérhetőek a testületi anyagban, összességében a 2020. évi eredeti költségvetésben 436 millió forinttal több megosztott forrással számolhatnak az önkormányzatok, mint 2019-ben.

A testületi ülésekről készült jegyzőkönyvek és a részletes napirendek itt érhetők el.

Rendkívüli testületi üléssel indult az év - Videóval frissítve!

Fotó: Horváth Tamás