Ugrás a tartalomra

REPÜLŐZAJ: ÖSSZEFOGÁS A CSENDESEBB DÉL-BUDAPESTÉRT

2022. október 19. szerda
A Közösség a Csendesebb Dél-budapesti Légtérért Facebook-csoport képviselői megkeresték önkormányzatunkat, hogy dolgozzunk együtt a Liszt Ferenc repülőtérről felszálló gépek által okozott zajterhelés csökkentése érdekében.
REPÜLŐZAJ: ÖSSZEFOGÁS A CSENDESEBB DÉL-BUDAPESTÉRT

A képviselő-testület szeptemberi ülésén döntött arról, hogy fontosnak és indokoltnak tartja a Közösség a Csendesebb Dél-budapesti Légtérért Facebook-csoport által indított petícióban foglalt panaszt, és egyetért a kezdeményezéssel. A testület támogatásáról biztosította a lakosságot abban a törekvésében, hogy fenti panasz orvoslása, az egészségesebb környezet elérése érdekében a petíció kezdeményezői a hatóságokat megkeressék.

Ugyanígy tett Csepel és Újbuda önkormányzatának képviselő-testülete is. Ezt követően a civilek kezdeményezték a személyes tárgyalást a konkrét lépésekről. Németh Zoltán alpolgármester meghívására szerdán a kerületi Városházán egyeztettek az érintettek. A megbeszélésen részt vett Karsay Ferenc polgármester, Németh Zoltán alpolgármester, Újbuda részéről Erhardt Attila alpolgármester, Csepel részéről Pákozdi József alpolgármester, valamint a kezdeményező lakosok részéről Miskei Gábor, Rabi Krisztina és Radnóti Csaba.

Az egyeztetésen megállapodás született arról, hogy a civil csoport képviselői a kerületi vezetők támogatásával kérelmet nyújtanak be az illetékes szervekhez.

A közös cél a korrekt és méltányos légiútvonal-kiosztás elérése, azaz hogy ne Dél-Budapest irányába koncentrálják a felszálló gépek túlnyomó többségét.

Fotók: Horváth Tamás