Ugrás a tartalomra

Retro témájú rendvédelmi tábor

2020. augusztus 13. csütörtök
Az úttörő táborok retro hangulata, csapatépítő játékok és a Hagyományőrző Rendőrszázad várta azokat a gyermekeket, akik részt vettek az idei rendvédelmi táborban, amelyet a Fejér megyei Dégen rendeztek meg.
Retro témájú rendvédelmi tábor

A tábor célja minden évben ugyanaz: egyhetes felhőtlen kikapcsolódást nyújtani a kerületi rendőrkapitányság, a mentőállomás és a katasztrófavédelmi őrs állományában dolgozók gyermekeinek. Mivel azonban idén a járványhelyzet miatt sok szülőnek kevés szabadsága maradt a vakáció idejére, a szervezők még fontosabbnak érezték, hogy segítséget nyújtsanak kollégáik gyermekeinek a tartalmas időtöltésben.

A táborban idén 22 gyermek nyaralt, akik a retro témához igazodva őrsökbe osztva vettek részt az ügyességi és bátorsági feladatokon, amelyek teljesítése után kitűzővel jutalmazták őket. A hangulatot fokozva meglátogatta a táborlakókat a Hagyományőrző Rendőrszázad is, akik régi rendőrautóikat sem hagyták otthon, amelyekbe örömmel ültek be a gyerekek. Retro témájú rendvédelmi tábor

Balázs Henriett rendőr zászlós, a BRFK XXII. kerületi Rendőrkapitányságának közlekedési referense, a tábor főszervezője elmondta, igyekeztek, hogy a múltat megidézve kiszakítsák a résztvevőket a telefon- és számítógépközpontú világból, amelyet nagyon élveztek a gyerekek. Szervezőtársaival, Szabó Richárd rendőr hadnaggyal és Baloghné Gerse Zsuzsa pedagógussal együtt fontosnak tartották azt is, hogy a különböző korosztályokat összefogva — a legkisebb táborozó 6 éves, míg a legnagyobb 14 éves volt — kovácsoljanak közösséget a résztvevőkből.

A tábor a Budapesti Rendőr-főkapitányság XXII. kerületi Rendőrkapitánysága és a Közrendvédelmi Alapítvány Budafok-Tétény támogatásával valósult meg.