Ugrás a tartalomra

Rezsicsökkentés: erre figyeljenek a nagycsaládosok

2022. augusztus 02. kedd
A nagycsaládos gázárkedvezmény nem jár automatikusan, igényelni kell. A nagycsaládosok a kormányhivatalokban vagy online e-papíron is kérhetik a rezsicsökkentésen túli gázárkedvezményt.
Rezsicsökkentés: erre figyeljenek a nagycsaládosok

A nagycsaládos gázfogyasztási kedvezményt a három- és az annál több gyermekes családok vehetik igénybe.

A háromgyerekesek esetében az éves 1729 köbméteren túl további 600, a négygyermekesektől felefelé pedig minden gyermek után még 300 köbméterrel nő a kedvezményes sávhatár. Tehát a nagycsaládos kedvezményes sávhatárig köbméterenként 102 forintot kell fizetniük, a piaci ár, 1020 forint tizedét.

A nagycsaládosoknak járó kedvezményt a kormányhivatalokban, kormányablakokban kell igényelni, ahol megtalálhatók az igénylőlapok valamint online is van lehetőség intézni, e-papíron beküldve, az alábbiak szerint: tájékoztató, igénylőlap.

Beküldés módja: 
https://epapir.gov.hu/
Témacsoport: Kormányhivatali ügyek
Ügytípus: Családtámogatási Feladatok
Címzett:  Lakóhely szerinti Megyei Kormányhivatal
 

A kérelmezőknek magukkal kell vinniük a legutolsó gázszámlájukat és a szolgáltatási szerződésüket, és a kedvezményt csak az a szülő veheti igénybe, akinek a nevére szól a gázszámla.

Hétfőn lépett életbe a rezsicsökkentés újraszabályozásáról szóló rendelet. A kormány intézkedésének célja, hogy a rezsicsökkentést a jövőben is fenn tudja tartani a lakosok számára. Ennek értelmében az átlagfogyasztásig minden családnak továbbra is a rezsicsökkentett árat kell fizetnie az áram és a gáz esetében.