Ugrás a tartalomra

Rövid volt a téli szünet

2023. január 23. hétfő
Ismét Horvátországban kezdte meg a felkészülést a BMTE
Rövid volt  a téli szünet

Bakti Balázs személyében egy 18 éves korosztályos válogatott labdarúgó érkezett Felcsútról a Budafoki MTE csapatához, kölcsönbe az idény végéig. Az együttes január másodikán megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra, amely számunkra január 29-én kezdődik a Pécs elleni idegenbeli mérkőzéssel. A cél nem is lehet más, mint az izgalommentes bennmaradás az NB II-ben.

Az első négy tavaszi forduló meghatározhatja a BMTE idényét, a Pécs, a Kazincbarcika, a Gyirmót és az MTK lesz az ellenfelünk. Kemény sorozat: a PMFC a második, az MTK a harmadik, a Gyirmót a hatodik helyen áll, és pontokat kell szereznie Mátyus János vezetőedző együttesének, ha ki akar mozdulni a veszélyzónából. Jelenleg 22 ponttal tizenhetedik a csapat, de ugyanennyi pontja van a tizenhatodik Szentlőrincnek és a tizenötödik Nyíregyházának is, azaz minden egyes megszerzett pont javíthat a helyezésünkön.

Ahogy ez már megszokottá vált az utóbbi években, horvátországi edzőtáborozás színesíti a felkészülést, amelyen már a kerettel tart a Puskás Akadémiától kölcsönbe érkezett 18 éves tehetség, Bakti Balázs (képünkön középen).

Balázs ügyes futballista, de mint mindenkinek, neki is meg kell küzdenie az első csapatba kerülésért – mondta Filkor Attila sportigazgató, aki nem is olyan régen még játékosként segítette a piros-feketéket. – Ami a tavaszi reményeket illeti, bizakodó vagyok, a jövő heti horvátországi edzőtáborozás jól fogja segíteni a felkészülésünket.

Bakti egyébként már Filkor kiszemeltje, a fiatal sportigazgató utazott le Felcsútra, hogy tárgyaljon a 18 éves csatár kölcsönvételéről.

A sportigazgató arról még nem akart nyilatkozni, hogy terveznek-e további erősítéseket, Mátyus János vezetőedző viszont arról beszélt klubunk honlapján, hogy két-három labdarúgót még figyelnek, próbajátékon is vannak most a csapattal néhányan, velük kapcsolatban viszont majd később várható döntés. Mátyus összességében elégedett volt az őszi szerepléssel és a játékosok teljesítményével, így hatalmas mozgás nem várható a keretben.

A nem egészen háromhetes téli szünet nem biztos, hogy elég volt a feltöltődésre, de hát ez van, január 29-én már bajnoki mérkőzést játszik a csapat a szezon egyik meglepetésgárdájával, a tabella második helyén, tehát feljutó pozícióban álló PMFC-vel. Mátyus is úgy fogalmazott, hogy bravúr lenne a győzelem a Mecsekalján, de az együttes jelenlegi helyzetén csak bravúrokkal lehet javítani!

Ch. Gáll András