Ugrás a tartalomra

Rózsák és gyermekrajzok

2015. június 07. vasárnap
A Budatétényi Polgári Kör idén tizedik alkalommal tartotta meg a Rózsaünnepet
Rózsák és gyermekrajzok

Idén is megtartotta a Rózsaünnepet a Budatétényi Polgári Kör a Rozáriumban. A szervezet rajzpályázatot hirdetett Rózsa a népköltészetben címmel.

Mint Kolláthné Hollósy Ritától, a polgári kör elnökétől megtudtuk: a versenyre hat iskolából 126 pályamű érkezett, zömében 1–6. osztályosok pályáztak. A zsűri 30 pályaművet jutalmazott, az alkotásokból kiállítást rendeztek. A díjátadó megnyitóünnepség után a vendégek dr. Boronkai Gábor vezetésével tettek sétát a Rozáriumban. Átadták a Budatétényért Emlékplaketteket is. A Budatétényi Polgári Kör megalakulásának X. évfordulójára, 2005-ben alapított díj célja, hogy olyan személyek, egyesületek kapják jutalmul, akik Budatétényért valami kiemelkedőt tettek. Az elismerés erkölcsi értékű, pénzjutalommal nem jár együtt. A Budatétényért Emlékplakett kör alakú, 60 milliméter átmérőjű bronzplakett emléklappal, Kiss Gábor budatétényi festő és szobrász munkája. Az egyik oldalán a Budatétényi Polgári Kör pecsétje látható, amelyet Radóczy Mária képzőművész tervezett. A pecsét galambot, szőlőt és rózsát ábrázol, jelképezve a megbékélést, a valamikori szőlőművelést és a rózsakultúrát. A plakett másik oldalán a Szent Mihály-kápolna látható, alatta Budatétényért felirattal. Az emlékplaketthez tartozó emléklap szintén a Szent Mihály-kápolnát ábrázolja.
Az elmúlt tíz év alatt összesen harminc személy részesült ebben a jutalomban. Idén dr. Séta Márta, Dóczi-Székely Gáborné, dr. Mészáros Péter, Szabó Zoltán és Hreblay Hanna kapta meg a díjat.

(V. D.)