Ugrás a tartalomra

Segítség az ünnepek előtt

2023. január 12. csütörtök
Ingyenesen osztott burgonyát az önkormányzat december 17-én
Segítség az ünnepek előtt

Kétezer-négyszáz kerületi háztartásnak jutott abból a burgonyából, amelyet december közepén osztott ki az önkormányzat ingyenesen a lakosságnak három helyszínen. A kerület rezsitámogatással és felújítási támogatással is segít a rászorulóknak a megnövekedett árak kompenzálásában. 

Már kora reggel hosszú sor állt Budafokon az Oroszlános Udvar előtt, ahol az önkormányzat osztott burgonyát a kerületi lakosoknak. Háztartásonként tíz kilogramm burgonyát vehettek át a helyiek a készlet erejéig több helyszínen december 17-én. Az akcióban részt vett Karsay Ferenc polgármester és Németh Zoltán alpolgármester is. Németh Zoltán a helyszínen elmondta: három helyszínen osztottak burgonyát, Budafokon, Budatétényben és Nagytétényben, a helyi lakosok lakcímkártya bemutatásával tudtak részt venni az akcióban. Az önkormányzat a közelgő ünnepek előtt kívánt ezzel is segítséget nyújtani a kerületieknek, tekintettel arra, hogy megnövekedtek az élelmiszerek árai. Németh Zoltán ezzel kapcsolatosan megjegyezte, az önkormányzat igyekszik segítséget nyújtani a rászorulóknak a rezsiszámlák kifizetéséhez is a kiegészítő rezsitámogatással, illetve azt is igyekeznek elősegíteni, hogy kisebbek legyenek ezek a számlák a felújítási támogatások révén. Az igénybe vehető támogatási formákról lapunkban is többször beszámoltunk, és a budafokteteny.hu oldalon is lehet ezekről tájékozódni. Az önkormányzat munkatársai által kiosztott ingyenes burgonya 2400 háztartáshoz jutott el 10 kilogrammos zsákokban. Az akció reggel 8 órakor kezdődött, és fél 12-re már el is fogyott a készlet. A nagy érdeklődés ellenére az élelmiszerből mindenkinek jutott, aki elment a három helyszín egyikére: az Oroszlános Udvarba, a rózsakerti gimnáziumhoz vagy a Bartók iskolához.

Budafok-Tétény önkormányzata közölte: mindent megtesznek, hogy segítséget nyújtsanak az energia- és az élelmiszerár-emelkedések miatt nehéz helyzetbe került lakosoknak.

(VH)