Ugrás a tartalomra

Segítség demens betegek hozzátartozóinak

2022. június 14. kedd
A Szociális Szolgálat Levendula Idősek Klubja összejövetelt szervez demens betegek hozzátartozói részére június 29-én 17.30 órakor.
Segítség demens betegek hozzátartozóinak

Talán az egyik legnehezebb dolog az életünkben, amikor szerettünkön a demencia jeleit véljük felfedezni, látjuk hozzátartozónk szellemi leépülését, hanyatlását. Nem értjük a folyamatot, s szinte tehetetlenül nézzük, ahogyan megváltozik a viselkedése, személyisége, ahogyan fokozatosan elveszíti a kapcsolatot a külvilággal, és velünk is.

Más és más ütemben és módon zajlik a változás. Kezdetben a fokozódó feledékenység a szembeötlő, a szokatlan helyre tett tárgyakra figyelünk fel. Idővel a korábban rutinszerűen végzett tevékenységek végigvitele is nehézséget okoz(hat), s az ismert helyeken is eltéved(het). Már nem könnyű beszélgetni vele, megérteni őt, és az ő számára is egyre kevésbé érthető, mi is zajlik vele és körülötte. Sajnos többen azt is megélhetik, hogy nem ismeri fel őket, vagy céltalanul elindul otthonról, és segítségre van szüksége a hazataláláshoz. Minden nap újabb és újabb kihívásokat hozhat, ami egyre több figyelmet és erőt kíván a családtól.

Ebben nyújt segítséget a XXII. kerületi Szociális Szolgálat a demens betegek hozzátartozóinak a Levendula Idősek Klubjában, ahol családias légkörben, kötöttségek és tabuk nélkül oszthatják meg tapasztalataikat, és beszélhetik ki magukból nehézségeiket és problémáikat. Lehetőség lesz a betegségről való tájékozódásra, s a mindennapokat esetleg megkönnyítő jó gyakorlatok megismerésére, tapasztalatcserére.

A segítő program időpontja és helyszíne:

2022. június 29-én, 17.30

Szociális Szolgálat 22 Levendula Idősek Klubja

(1224 Budapest, XVI. utca 22.)

A részvétel ingyenes, azonban előzetes jelentkezéshez kötött. Kérjük, hogy részvételi szándékát jelezze a következő elérhetőségek egyikén:

Munkácsiné Németh Magdolna nappali ellátás vezetőnél a 06-20/243-9792-es telefonszámon, vagy a levendula.idosklub@szocszolg22.hu e-mail címen.