Ugrás a tartalomra

Segítséget nyújt az önkormányzat az iskolakezdéshez

2023. augusztus 22. kedd
A terhek enyhítésének érdekében az önkormányzat iskolakezdési támogatásokat biztosít a gyermeket nevelő kerületiek számára.
Segítséget nyújt az önkormányzat az iskolakezdéshez

Budafok-Tétény önkormányzata több hozzájárulást nyújt a tanévkezdés idején is. Rászorultsági alapon, rendkívüli gyermeknevelési támogatás igényelhető a kiskorú gyermek neveléséhez kapcsolódóan, amelynek összege gyerekenként 20 ezer forint. A támogatáshoz kapcsolódó jövedelemhatár: az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg házastársak esetén: a 139.200 forintot, illetve egyedülálló szülő esetén a 174.000 forintot.  

Ezen felül a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermekek esetén a család részére évente kétszer, augusztus és november hónapban pénzbeli hozzájárulást, a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek számára emelt összegű támogatást folyósítunk.

A támogatások iránti kérelmet személyesen a Hatósági Iroda Szociális Ellátási Csoportjánál (1225 Bp., Nagytétényi út 264.), ügyfélfogadási időben (hétfőn 13.30–18.00, szerdán 8.00– 12.00 és 14.00–18.00, pénteken 8.00–12.00 óra között), postai úton vagy ügyfélkapun keresztül lehet benyújtani. Az önkormányzat által biztosított támogatásokról szóló információk, illetve az igényléséhez szükséges formanyomtatványok megtalálhatók a https://budafokteteny.hu/ ugyintezes/szocialis-ellatasi-csoport oldalon.

Azoknak a diákoknak, akik most kezdik iskolai tanulmányaikat, meglepetéssel készül az önkormányzat. A kerületi általános iskola első osztályos tanulói az évnyitó ünnepségen ajándékcsomagot kapnak. Idén összesen 557 diák örülhet a pakknak, melynek tartalma: hátizsák, köszöntő, vignetta, órarend, hegyező, gyakorlófüzet, uzsonnásdoboz, színesceruza-készlet vonalzóval és jelvény.

A Budafok-tétényi Család- és Gyermekjóléti Központ kifejezetten a tanévkezdéshez kapcsolódóan kampányt is indított „Vegyünk még egyet!” címmel. Az akció célja az adományozók bekapcsolása egy kerületi tanszergyűjtésbe a rászoruló gyerekek részére. Amire főként szükség lehet: iskolatáska, tornazsák (fehér póló, tornanadrág, tornacipő), kulacs, füzet (vonalas, kockás, sima, kis, illetve nagy alakú), toll, ceruza, radír, tolltartó, filctoll, zsírkréta, vízfesték, tempera, rajzlap, ragasztó, olló, vonalzó, körző. A hozzájárulásokat több gyűjtőponton is le lehet adni.

Adománypont működik a Nagytétényi út 68. szám alatt, amely hétfőtől csütörtökig 8.00–16.30 óráig, pénteken 8.00–14.00 óráig tart nyitva. Az iskolaszer-adományokat a Budafok-Tétényi Család- és Gyermekjóléti Központban is leadhatják, a Nagytétényi út 276.-ban, ahol hétfőn 8.00–18.00 óráig, kedden és szerdán 8.00–16.30-ig, csütörtökön 8.00–18.00, pénteken pedig 8.00–14.00 óráig várják a felajánlásokat.