Segítséget nyújt az önkormányzat a népszámlálási kérdőívek online kitöltéséhez

2022. október 07. péntek
2022. október 1. és 2022. október 16. között a lakosoknak lehetőségük nyílik arra, hogy kizárólag interneten keresztül töltsék ki a népszámlálási kérdőívet. Aki nem szeretné, hogy október 17. és november 20. között a számlálálóbiztos felkeresse otthonában, annak javasolt a kérdőívek online kitöltése és beküldése október 16-ig.
Segítséget nyújt az önkormányzat a népszámlálási kérdőívek online kitöltéséhez

Az online kitöltéshez a KSH postai úton küld lakcímenként egy belépési kódot. Akik nem kaptak, vagy elvesztették a belépési kódot az online népszámláláshoz, azok Ügyfélkapun keresztül tudják igényelni az adott címhelyre, az alábbi oldalon keresztül:

https://tokenreq.nepszamlalas2022.hu/login?lang=hu

https://belepes.nepszamlalas2022.hu/login oldalon a 12 jegyű kód begépelését követően lehet megkezdeni a kérőív(ek) önkitöltését.

Mindazok, akik október 16-ig online kitöltik a népszámlálási kérdőívet, nyereményjátékban vehetnek részt, amelynek keretében az online kitöltési időszak alatt naponta 5 db 100.000 forint értékű ajándékutalványt sorsolnak ki a kitöltők között.

A kérdőívet elektronikusan az érintett hozzájárulásával (ami szóbeli is lehet) a család bármely tagja, illetve más megbízott személy is kitöltheti.

A kérőívek online kitöltését követően a sikeres kitöltésről a rendszer visszaigazolást küld, amelyet kérünk megőrizni, mert ezzel igazolható, hogy online már megtörtént az adatszolgáltatás.

Az önkormányzat  azoknak a lakosoknak, akiknek nehézséget jelent az űrlap online felületen való kitöltése, vagy nem rendelkeznek internet-hozzáféréssel 2022. október 1. és 16. között az alábbi helyszíneken és időpontokban segítséget nyújt a kérdőív kitöltéséhez, valamint eszközt is biztosít hozzá:

  • Általános Ipartestület (1221 Budapest, Mária Terézia utca 60.):                                                     hétfőtől péntekig 8.00–20.00, szombaton 8.00–12.00 óráig
  • Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ (1223 Budapest, Nagytétényi út 31–33.): hétfőtől péntekig 8.00–19.00 óráig
  • Cziffra György Nagytétényi Közösségi Színtér (1225 Budapest, Nagytétényi út 274–276.):       hétfőtől péntekig 8.00–16.00 óráig

Az online kitöltési pontokon is szükséges a 12 jegyű belépési kód megadása, ezért ha ilyenformán kívánja a kérdőívet kitölteni, akkor kérjük a felkérőlevelet mindenképpen hozza magával!

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a népszámlálási törvény szerinti adatszolgáltatás – az egészségügyi állapotra, a fogyatékosságra, a vallásra, az anyanyelvre és a nemzetiségre vonatkozó adatkörök kivételével – kötelező!

A statisztikai törvény alapján a fővárosi és megyei kormányhivatal közigazgatási bírsággal sújtja azt az adatszolgáltatót, aki vagy amely

a) kötelező hivatalos statisztikai adatszolgáltatást nem vagy nem az előírt határidőre teljesíti,

b) a hivatalos statisztikai célú adatátvételre, adatátadásra vonatkozó kötelezettségét megszegi.

A közigazgatási bírság összege természetes személy esetében 200 000 forintig terjedhet. 

A népszámlálással kapcsolatos további információk a nepszamlalas2022.hu honlapon elérhetőek.