Ugrás a tartalomra

Semmelweis napi ünnepség a Városházán

2018. július 04. szerda
Az önkormányzat idén is köszönetét fejezte ki az egészségügyben dolgozók fáradhatatlan munkájáért. Az ünnepség a Városháza dísztermében zajlott, ahol köszöntötték a Dr. Bálint Béla-díjjal kitüntetetteket.
Semmelweis napi ünnepség a Városházán

A kerületi hagyományokhoz hűen az önkormányzat – Karsay Ferenc polgármester, Németh Zoltán, Szepesfalvy Anna és Zugmann Péter alpolgármesterek, valamint dr. Szántó János jegyző, dr. Répás Judit aljegyző és dr. Patócs Andrea, a Humánszolgáltatási Iroda vezetője – idén is köszöntötte az egészségügyben dolgozókat Semmelweis Ignác születésnapja alkalmából. A Városházán tartott ünnepségen Szepesfalvy Anna alpolgármester mondott beszédet: -,,Első körben mindenképpen szeretnék a hála hangján szólni, hiszen éppen a múlt heti testületi ülésen volt alkalmunk a tiszti főorvosasszony éves beszámolóját elolvasni és elfogadni. Azt kell mondjam, hogy Önöket illeti a hála, hiszen hosszú évek óta semmilyen kifogás, semmilyen különös dolog nem volt ebben a kerületben, ami azt jelenti hogy Önök olyan magas szinten végzik a munkájukat, ami lehetővé teszi ezt a kiváló jelentést, amit kaptunk.”

Az alpolgármester köszöntője után a Varázskastély Tagóvoda „Nyárköszöntő” műsorát tekinthették meg az összegyűltek.

Karsay Ferenc polgármester, Németh Zoltán, Szepesfalvy Anna és Zugmann Péter alpolgármesterek köszöntötték a Dr. Bálint Béla-díj kitüntetettjeit, melyet minden évben az egészségügy javításáért, fejlesztéséért tevékenykedők kaphatnak meg. A díjat június 21-én, a Kerület napján adták át a Klauzál Házban a többi, önkormányzat által alapított díjjal együtt. Idén a Dr. Bálint Béla-díjat Tettinger Zsuzsanna, területi védőnő és az Inter-Ambulance Zrt. érdemelte ki kiemelkedő munkájával.

Tettinger Zsuzsanna tősgyökeres kerületi lakosként közel 40 éve dolgozik védőnőként Budafok-Tétényben, a Káldor Adolf utcai rendelőben. Védőnőként több helyi körzetben is dolgozott, szívesen vesz részt önkéntes feladatokban és hosszú ideje aktív részese az Anyatejes Világnap rendezvényeknek, és több szociális kérdésben is állást foglal.

Az Inter-Ambulance Zrt.-t képviselő Molnár György vezérigazgató nem tudott részt venni a rendezvényen, ezért távollétében méltatták tevékenységüket. Kerületünkben 2000 óta az Inter-Ambulance Zrt. látja el a 24 órás háziorvosi ügyeleti feladatokat. Nevükhöz hűen a háziorvosok munkáját kiegészítve, sok esetben pótolva tevékenykednek az egészségügyi alapellátásban.

A kitüntetettek köszöntése után állófogadás várta a megjelenteket.

 

(Fotók: Kocsis Zoltán)