Ugrás a tartalomra

Siker a Hepp Kupában

2022. február 04. péntek
Kosarasaink bejutottak a legjobb nyolc csapat közé
Siker a Hepp Kupában

Szoros meccsen sikerült megnyernie kosarasainknak a legutóbbi kupameccset. NB II-es csapatunk a nagy múltú, jelenleg két osztállyal is magasabbra rangsorolt MAFC csapatát fogadta a Férfi Hepp Kupa legjobb nyolc csapata közé jutásért rendezett mérkőzésen a BMTE Sportcsarnokban.

Ellenfelünk az NB I/B Piros csoportjában szerepel, és nagy versenyfutásban van a rájátszásba kerülésért, most viszont betegségek, sérülések, családi okok miatt egy-két hiányzóval érkeztek hozzánk a nagy derbire.

Végig szoros mérkőzésen, kiegyenlített küzdelemben, több apróbb hullámvölgyet átvészelve, kicsit kaotikus mellékzöngékkel a végén, a hosszabbítás utolsó másodpercében dobott büntetőkkel két ponttal jobbnak bizonyultunk a MAFC-nál, így mi jutottunk tovább a Hepp Kupa negyeddöntőjébe.

A mérkőzésen végig nehezen tudtuk kezelni a MAFC gyors, célratörő játékát, védekezését, de szerencsére mindig akadt valaki a csapatunkból, aki előhúzott valami extrát, és átlendültünk a nehezebb periódusokon. A mérkőzés elején Kevin Swanson vitte a hátán a gárdát, aztán Piukovics Bálint és Tursics Krisztián lépett elő húzóemberként, majd Garai Gergő hozott egy lehengerlő 5/5-öt triplából. A rendes játékidő végén Szántó Levente két büntetőjével mentettünk hosszabbításra, majd a hosszabbítás utolsó pillanataiban Piukovics és Tursics értékesített egy-egy fontos büntetőt.


BUDAFOK–MAFC 99-97 (26-20, 19-20, 24-25, 20-24, 10-8)
BKK: Swanson K. 23/3, Piukovics B. 21/12, Tursics K. 16/9, Garai G. 15/15, Szántó 8, Siklós O. 7/3, Fehér Cs. 4, Fekete Cs. 3/3, Burján I. 2, (Czepanecz T.)
 

(VH – budafokbasket.hu)