Ugrás a tartalomra

Sikeres edzőtábor Mezőkövesden

2024. július 11. csütörtök
A BMTE a hazai felkészülés után Szlovéniába utazik
Sikeres edzőtábor Mezőkövesden

Mezőkövesdi edzőtábora után Szlovéniába utazik a BMTE egy tíznapos felkészülésre. Jó előjel, hogy a csapatunk az élvonalból idén kiesett Mezőkövesdet is legyőzte az egyik felkészülési mérkőzésén. Sőt, az első félidőben Szerető, Vasvári és Zuigeber góljaival 3-0-s előnyre tettünk szert. A szünet után aztán az ellenfél is feleszmélt, kétszer is betalált, de az egyenlítésre már nem maradt ideje, így sikerrel zártuk az edzőtábort.

– Úgy gondolom, hogy nagyon jó körülmények között dolgozhattunk, a pályákra is csak jó szavam lehet, a játékosok pedig remek munkát végeztek. A Hatvan ellen érződött az osztálykülönbség, s 6-1 helyett lett végül 4-0 az eredmény. A mai már egy komolyabb megméretés volt. Tegnap két edzést tartottunk, de külön nem készültünk az ellenfélre. Ez megérződött az első tíz percben, amikor a Mezőkövesd játszott fölényben, de ezután összekaptuk magunkat, és remek kontrákból szereztük a góljainkat. A szünetben sort cseréltem, jöttek a fiatalok, akik úgyszintén mindent megtettek, de egy-két hiba már becsúszott. Ezzel együtt úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk – értékelte a mezőkövesdi edzőtábort csapatunk vezetőedzője, Dajka László.

Játékosaink a múlt héten Budafokon folytatták a felkészülést, majd július 10-én tíznapos edzőtáborba utaztak Szlovéniába.

A BMTE csapatához egyébként két új játékos is érkezett. Az egyikük egy rutinos belső védő a Budapest Honvédtól, a 32 éves, egykori korosztályos válogatott Kálnoki Kis Dávid. A 187 centi magas játékos háromszor nyerte meg a Magyar Kupát, 2018-ban az Újpesttel, 2022-ben a Honvéddal, 2023-ban pedig a döntőben hosszabbításban éppen minket legyőzve a Zalaegerszeggel.

A másikuk Kun Bertalan, akit Veszprémből igazoltak le. A 25 éves, 181 centi magas, egykori korosztályos válogatott játékos Hollandiában nevelkedett, a PSV csapatában, de később megfordult Győrben, Zalaegerszegen, Újvidéken és Kozármislenyben is.

(VHbudafok1912.hu)