Ugrás a tartalomra

Sofi szerint hokiszentély lehet a budafoki jégsátorból

2020. október 03. szombat
Sofron István előbb megnyerte a Love Bistrót, majd megdicsérte az épülő Duna-parti létesítményt
Sofi szerint hokiszentély lehet a budafoki jégsátorból

Sofron István hiába szerepel már tíz éve a magyar jégkorong-válogatottban, hiába birtokosa a Junior Prima díjnak, a mai világ már csak olyan, hogy amikor a minap a párjával megnyerte a Love Bistro című főzőműsort, igazából ekkor ismerte meg az ország. De azért „Sofinak” mégiscsak a hoki az igazi szerelme.

Sofi szerint hokiszentély lehet a budafoki jégsátorból– Most öntől értesültem az épülő budafoki jégsátorról, de örömmel hallom, hogy a sportágunk terjeszkedik – mondta lapunknak a csíkszeredai születésű, jelenleg a MAC Újbuda csapatát erősítő hokis. – Eddig a mi otthonunk, a lágymányosi Tüskecsarnok volt Budán a legdélebbi pont, ahol megvetette a lábát a jégkorong, mostantól sokkal könnyebben jégfelülethez jutnak a nagytétényi, budafoki, albertfalvai srácok, de akár az agglomerációból, Érdről, Százhalombattáról is jöhetnek ide a hokizni vágyó fiatalok.

„Sofi” szerint fantasztikus lehetőséghez jut a sportág a jégsátor épülésével.

– Dinamikusan terjeszkedik a sportágunk, a kezdetben csak a fővárosban, Dunaújvárosban és Jászberényben honos hoki újabb és újabb fehér foltokat töröl le a térképről. Az igazi szűk keresztmetszetet a csarnokhiány jelenti, mert jégkorongozni vágyó gyerekekben nincs hiány, ezen a problémán segít a budafoki jégsátor. Először az alapokat kell elsajátítani, és idővel akár válogatott játékosok is kinőhetnek Budafokról. Jó látni ezt az előremutató tendenciát.

No de nemcsak a jég, hanem egy „forró” közeg, a konyha is most már Sofron István otthonának számít. Azóta, hogy párjával, Tücsivel, a népszerű tévés személyiséggel megnyerték a TV2 főzőcskéző realityjét, a Love Bistrót.

– Igazából Tücsit hívták, de mivel a párjára is szükség volt a műsorhoz, így cseppentem bele én is a valóságshow-ba, jóllehet kevés dolog állt tőlem távolabb, mint a főzés – váltott témát a házias sportember. – Óriási fejlődésen mentem keresztül a műsor alatt, mondhatni, a nulláról indultam, és most már egészen jól főzök, amit az is alátámaszt, hogy megnyertük a versenyt. Most már kimondottan magabiztosan mozgok a konyhában. „Sofi” most már nem vonhatja ki magát az otthoni főzés alól, hiszen papírja van róla, hogy szakember.

– Nem is akarnám, hiszen megszerettem a főzést, gyakran besegítek Tücsinek a konyhában, sőt, önálló kreációkra is vállalkozom.

Amikor megkérdezem, milyen tányérral nyerték meg a versenyt, olyan ételkölteményt hallok, hogy folyni kezd a nyálam.

– Három fogást kellett elkészítenünk, egy előételt, egy főfogást és egy desszertet. Az előétel egy libamáj mousse volt málnás dresszinggel, marinált hagymával, kerti virágokkal és parmezánropogóssal. Ötven perc állt rendelkezésünkre, sietni kellett. Azt még feltétlenül el kell mondanom, hogy sokat erősödött a kapcsolatunk a műsor alatt, sok újdonságot tudtunk meg egymásról, még jobban összekovácsolt bennünket a Love Bistro. Hát ilyen egy jó valóságshow!

(Ch. Gáll András)

Sofi szerint hokiszentély lehet a budafoki jégsátorból