Ugrás a tartalomra

Sok budafok-tétényi család fogadta el a MAC adventi felajánlását, az ingyenjegyet a székely-magyar rangadóra

2015. december 08. kedd
Szüleivel együtt több szász dél-budai iskolás gyerek szurkolt a győzelemért a székely-magyar jégkorongmérkőzésen a Tüskecsarnokban. A szezon eddigi legjobb hazai megmérettetései közé sorolható hétfő esti találkozón óriási csatában 2-1-re győzte le a kiváló Csíkszeredát a MAC.
Sok budafok-tétényi család fogadta el a MAC adventi felajánlását, az ingyenjegyet a székely-magyar rangadóra

Az első harmadban két gólt szerző házigazda Magyar Athletikai Club felnőtt jégkorong csapata a folytatásban csak egy gólt adott le előnyéből, így megnyerték a meccset, és egymás után a kilencedik sikerüket könyvelhették el.

Tudtuk, hogy a csíkiak nem adják majd könnyen a bőrüket a Tüskecsarnokban, és azt is, hogy meglesz hozzá az erejük, mivel csatlakoztak a csapathoz legjobb játékosai, akik a hét végén még a román bajnokságban szerepeltek - olvasható a MAC közösségi oldalán.  Karsay Ferenc polgármester, egykori válogatott jégkorong játékos, edző a több szász budafok-tétényi fiatal szurkolóval együtt nézte végig a látványos küzdelmet. A budafokteteny.hu-nak úgy fogalmazott, nagy öröm volt látni, hogy mennyire lelkesen bátorították a hazai csapatot a sportág iránt érdeklődő kerületi fiatalok. Okkal reménykedhetünk abban, hogy Budafok-Tétényben tovább erősödik a téli sportok iránti érdeklődés, lesz bőven utánpótlás - mondta Karsay Ferenc. Kangyal Balázs, a MAC Budapest felnőtt jégkorong csapatának, valamint a MAC Budapest Jégkorong Akadémiának a szakmai igazgatója a budafokteteny.hu-nak úgy értékelt, sikeres volt az adventi felajánlás, ezt igazolja a nagyszámban megjelent fiatal szurkolósereg, és az öröm, ami leolvasható a gyerekek arcáról. Lesz folytatás, azon leszünk, hogy hagyományt teremtsünk e téren - mondta Kangyal Balázs.

Látványelemekben, meglepetésekben nem volt hiány, a találkozó előtt, közben és a szünetekben több illusztris vendéget üdvözölhetett a szép számú nézősereg, megjelent Dr. Nyirády Péter, az Antal Géza Alapítvány igazgatója, stílusosan egy sportautóval érkezett a jégpályára Michelisz Norbert autóversenyző, bemutatót tartott a szinkronkorcsolya-válogatott, továbbá tiszteletét tette és produkálta magát az A csoportos magyar válogatott kabalafigurája, Csúszka is. A hangulat fokozták a az ünnepi dobos csapat pergő ritmusai éppúgy, mint a népes-lelkes székely vendég drukkertábor rigmusai. Végig izgalmas maradt a csata, bármi megtörténhetett volna az utolsó másodpercig, de aztán maradt a 2-1. Egyértelmű, hogy ez után az összecsapás után a győztes és a vesztes egyaránt vastapsot érdemelt, a három pontot azonban csak egyikük vihette el. A MAC Budapest sorozatban kilencedik győzelmét aratta a bajnokságban, a HSC-vel szemben továbbra sem veszítettek pontot. A Hasznos tipp a budafok-tétényi fiatal szurkolóknak: folytatás vasárnap, a Ferencváros otthonában. :)

További részletek:
http://www.macbudapest.hu/
https://www.facebook.com/MACBudapestfelnott/?fref=ts

Kapcsolódó anyagok:

http://www.promontortv.hu/2015/12/14/szekely-magyar-rangado-a-tuskecsarnokban/