Ugrás a tartalomra

Sport és játék a kerületünk ünnepén - VIDEÓVAL FRISSÍTVE

2022. június 16. csütörtök
Kosárlabdázhattak, focizhattak, aerobikozhattak, úszhattak és bringázhattak is a budafok-tétényi családok a Kerület Napja programsorozat második napján. A programkavalkád június 11-én folytatódott Budafok-Tétényben.
Sport és játék a kerületünk ünnepén - VIDEÓVAL FRISSÍTVE

A kerület több pontján is sport és játék várta az itt élőket.

A Kerület Napja programsorozat második napja a Tétény-rét Családi Parkban vette kezdetét. Karsay Ferenc polgármester hivatalosan is megnyitotta a kerületünk új büszkeségének számító közösségi teret. Karsay Ferenc köszöntőjében úgy fogalmazott: a hangsúly nemcsak azon van, hogy egy új családi parkot adhattunk át, hanem az az itt élők kezdeményezésére jött létre. Hozzátette: a Részvételi Költségvetés lényege, hogy az adott helyen élők dönthessenek arról, mit valósítsunk meg. A polgármester kiemelte: arra törekedtek, hogy az új családi park ne csak egy szimpla játszótér vagy sporthelyszín legyen, hanem egy olyan terület, ahol a család apraja-nagyja, gyerekektől az idősekig egyidejűleg közösen érezhesse jól magát.

A Tétény-rét Családi Parkban programkavalkád várta a látogatókat a Kerület Napján. Legelőször az Egyesített Óvoda tagóvodáinak csemetéi állhattak rajthoz az Óvodás Duatlon keretében. Majd következett a XXII. kerületi rendőrkapitányság bemutatója, de a látogatók bepillantást nyerhettek a harcművészet rejtelmeibe is. Volt TAI CHI bemutató és közös gyakorlás, valamint SOZSIN WADO nyílt edzés is. Nemcsak kicsiket és nagyokat vártak az izgalmas programok, hanem a négylábúakat is. A CHIP-et CSAPAT bemutatót tartott a helyes kutyatartásról, és a házi kedvencek kipróbálhatták a parkban található agilitypályát is. Idén is megválasztották a Kerületi Ninjáit.

A családi parkkal szemben, a nagytétényi Kohász pályán fociprogramok is várták az érdeklődőket. Megrendezték az amatőr kispályás labdarúgótornát, volt 11-es lövő bajnokság és dekázóverseny is. Pályára lépett Nagytétény és Budatétény csapata. A vállalkozó szellemű lakosok még fekvenyomó versenyen is részt vehettek.

A DunaFok Szabadidőparkban erőfejlesztő és alakformáló edzést tartottak a Bakos Fitness képzett edzői.

A rózsavölgyi Bringaparkban pedig különféle kerékpáros programok voltak. A Kerület Napja rendezvényeihez csatlakozott a Hajós Alfréd Tanuszoda is, itt egész nap féláron vehettek napijegyet a nagymedencéhez azok a vendégek, akik rendelkeznek kerületi lakcímkártyával.

A mozgalmas nap után sokan megpihentek a DunaFokon található Kertmoziban, ahol ingyenes vetítéseket tekinthettek meg.

Számos verseny zajlott a kerület ünnepén. Az alább olvashatják az eredményeket:

- Kerület Ninja:

Az egyetlen hölgy induló és egyben nyertes – a 6 éves Bondor Elvira Viktória

Fiú 1 korcsoport

  • 1. hely Endrődi Barnabás – a legfiatalabb induló

Fiú 2 korcsoport

  • 1. hely Roszkos Ákos Marcell
  • 2. hely Baksa Dániel

Fiú 3 korcsoport

  • 1. hely Zimonyi Barna
  • 2. hely Málik Levente

-  11-es rúgó verseny

Ifjúsági:

  1. Pintér Ákos
  2. Tökölyi Ákos
  3. Sudár László

-  Dekázóverseny nyertese: Pintér Ákos

-  U12-es bajnokság

  1. Budafoki LC
  2. Nagytétény SE
  3. Budatétény SE

Legjobb kapus: Szigetvári Demeter

Legjobb játékos: Horváth Dániel

Gólkirály: Kun Péter

Gratulálunk a győzteseknek!