Ugrás a tartalomra

Sportcentrum Rózsakerten

2020. június 23. kedd
Rekortán futókörnek indult, de sokkal több lesz belőle
Sportcentrum Rózsakerten

Ha már lúd, legyen kövér, gondolta az ötletgazda, az ötgyermekes családapa, Kőhalmi Attila. Végül nem csak rekortán futókörrel, egy egész sportcentrum létrehozásával pályázott, és nyert. A fejlesztést az önkormányzat részvételi költségvetéséből is támogatják.

– Miért tartotta fontosnak, hogy részt vegyen a Közösségre Kapcsolva pályázati programon?

– Nagyon jó és követendő ötletnek tartottam, hogy a kerület lakosai közvetlenül is beleszólhatnak abba, milyen fejlesztések valósuljanak meg. Legnagyobb gyermekeinkkel rendszeresen járunk ki futni a Rózsakerti lakótelep köré, és azt is láttuk, hogy nem vagyunk egyedül, sokan futnak erre a környéken. Innen jött az ötlet, hogy érdemes volna egy rekortán futókörrel pályázni, és ha már lúd, legyen kövér, miért ne lehetne a futókör egy sportcentrum része is? Hiszen ez a közelben lévő iskoláknak és az Rózsakerti lakótelepen élőknek is jó lehetne: a már meglévő foci- vagy kosárlabdapályához szervesen csatlakozhatna a futókör, és egy a DunaFok Szabadidőparkban lévő street workout parkkal megegyező, vagy ahhoz hasonló erősítő komplexum is. Többek között ezért lett a pályázat neve Rózsakerti Sportcentrum.

– Van személyes érintettsége, helyi kötődése?

– A feleségem őshonos budatétényi: a szülei (Sisak András és Sisak Andrea) több évtizeden keresztül tanítottak és mai napig is tanítanak a Budai Nagy Antal és a Kempelen Farkas Gimnáziumban. Amikor annak idején kijártam hozzájuk udvarolni a későbbi feleségemnek, nagyon megtetszett a kerület, és a házasságkötésünk után nem volt kérdés, hogy amint megtehetjük, ideköltözünk. Gyerekkorom óta versenyszerűen sportoltam, azt gondolom, hogyha rendszeresen sportolunk, azzal nemcsak a saját egészségünkért teszünk rengeteget, hanem jó példát is mutatunk, ami a gyermekeink és a közelünkben lévő felnőttek számára ragadós lehet. A sport kitartásra nevel és közösséget teremt, kedvezően befolyásolhatja az életünket. Most is próbálunk egészségesen élni a családunkkal, de a gyerekeink születésével (júliusra várjuk a hatodik babánkat) ez időhiány miatt egyre nehezebbé vált. Innen jött az az ötlet, hogy mozogjunk együtt, ehhez jól jönne egy a közelben lévő, sportra alkalmas helyszín. Ahogy elkezdtünk futni járni a Rózsakerti lakótelep köré, azt láttam, hogy mások is hasonló cipőben járhatnak. Innen jött hát a pályázat gondolata.

– A futókör és a street workout park leendő elhelyezkedéséről videoklip is készült, ilyen alapos előkészület előzte meg a pályázat megszületését?

– Igen, szeretettem volna igényes pályázattal indulni, és ebben sokan segítettek. A videót a filmiparban dolgozó bérmafiam, Soós Géza forgatta le. Az írásos anyag esztétikus elkészítésében Müller Eszter segített a barossi plébániánkról.

(VH)