Hírek

Sportcentrum Rózsakerten
Rekortán futókörnek indult, de sokkal több lesz belőle
2020-06-23

Ha már lúd, legyen kövér, gondolta az ötletgazda, az ötgyermekes családapa, Kőhalmi Attila. Végül nem csak rekortán futókörrel, egy egész sportcentrum létrehozásával pályázott, és nyert. A fejlesztést az önkormányzat részvételi költségvetéséből is támogatják.

– Miért tartotta fontosnak, hogy részt vegyen a Közösségre Kapcsolva pályázati programon?

– Nagyon jó és követendő ötletnek tartottam, hogy a kerület lakosai közvetlenül is beleszólhatnak abba, milyen fejlesztések valósuljanak meg. Legnagyobb gyermekeinkkel rendszeresen járunk ki futni a Rózsakerti lakótelep köré, és azt is láttuk, hogy nem vagyunk egyedül, sokan futnak erre a környéken. Innen jött az ötlet, hogy érdemes volna egy rekortán futókörrel pályázni, és ha már lúd, legyen kövér, miért ne lehetne a futókör egy sportcentrum része is? Hiszen ez a közelben lévő iskoláknak és az Rózsakerti lakótelepen élőknek is jó lehetne: a már meglévő foci- vagy kosárlabdapályához szervesen csatlakozhatna a futókör, és egy a DunaFok Szabadidőparkban lévő street workout parkkal megegyező, vagy ahhoz hasonló erősítő komplexum is. Többek között ezért lett a pályázat neve Rózsakerti Sportcentrum.

– Van személyes érintettsége, helyi kötődése?

– A feleségem őshonos budatétényi: a szülei (Sisak András és Sisak Andrea) több évtizeden keresztül tanítottak és mai napig is tanítanak a Budai Nagy Antal és a Kempelen Farkas Gimnáziumban. Amikor annak idején kijártam hozzájuk udvarolni a későbbi feleségemnek, nagyon megtetszett a kerület, és a házasságkötésünk után nem volt kérdés, hogy amint megtehetjük, ideköltözünk. Gyerekkorom óta versenyszerűen sportoltam, azt gondolom, hogyha rendszeresen sportolunk, azzal nemcsak a saját egészségünkért teszünk rengeteget, hanem jó példát is mutatunk, ami a gyermekeink és a közelünkben lévő felnőttek számára ragadós lehet. A sport kitartásra nevel és közösséget teremt, kedvezően befolyásolhatja az életünket. Most is próbálunk egészségesen élni a családunkkal, de a gyerekeink születésével (júliusra várjuk a hatodik babánkat) ez időhiány miatt egyre nehezebbé vált. Innen jött az az ötlet, hogy mozogjunk együtt, ehhez jól jönne egy a közelben lévő, sportra alkalmas helyszín. Ahogy elkezdtünk futni járni a Rózsakerti lakótelep köré, azt láttam, hogy mások is hasonló cipőben járhatnak. Innen jött hát a pályázat gondolata.

– A futókör és a street workout park leendő elhelyezkedéséről videoklip is készült, ilyen alapos előkészület előzte meg a pályázat megszületését?

– Igen, szeretettem volna igényes pályázattal indulni, és ebben sokan segítettek. A videót a filmiparban dolgozó bérmafiam, Soós Géza forgatta le. Az írásos anyag esztétikus elkészítésében Müller Eszter segített a barossi plébániánkról.

(VH)