Ugrás a tartalomra

Stratégiai megállapodás újabb három kerületi vállalkozással

2017. április 06. csütörtök
Az IFDT Kft-vel, a Higiénia Kft.-vel és a Standam Hungary Kft-vel április 6-án írták alá a dokumentumot a Városházán.
Stratégiai megállapodás újabb három kerületi vállalkozással

Az aláíráskor Karsay Ferenc polgármester elmondta, az önkormányzat már több mint 20 kerületi céggel, vállalkozással kötött együttműködési megállapodást, ami tovább erősíti a település érdekében mozgósítható kapcsolati tőkét, és közösségi érdekeket szolgáló új ötletek megszületését hozza magával. 

A stratégiai együttműködési megállapodások célja a kerület érdekeit szolgáló, hosszútávú, kölcsönös előnyökre épülő együttműködés megteremtése, valamint a kerület versenyképességének erősítése és a helyi foglalkoztatás fellendítése. A stratégiai partnerek körébe újonnan csatlakozó vállalkozások mindegyikénél elmondható, hogy tevékenységükkel Budafok-Tétényért is dolgoznak.

A szerződés aláírásakor Dr. Szalay Péter, a borok és párlatok kereskedelmével foglalkozó IFDT Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, tevékenységük célja az is, hogy határainkon kívül is ismertté tegyék a budafoki borokat. Az ügyvezető igazgató Budapest borközpontjának nevezte kerületünket. Galatean Marcel, a mosdóhigiéniai termékek nagykereskedelmével foglalkozó Higiénia Kft. ügyvezetője hangsúlyozta, a cég alapítói és tulajdonosai, valamint a munkavállalóik 60%-a budafok-tétényi, nem csak üzleti, hanem érzelmi szempontok is kötik őt a kerülethez.

A Standam Hungary Kft. régóta jó viszonyt ápol az önkormányzattal, mely a megállapodással új szintre léphet. A 2012 óta működő cég hívta életre a Válts Egészségre! programot, mely egészségkártyát biztosít minden kerületben élőnek. A céget képviselő Standavári Balázs elmondta, a kártyával rendelkezők jelentős kedvezményekben részesülnek a Budafoki Egészségközpontban, ahol orvosi vizsgálatokat, tanácsadásokat vehetnek igénybe, de kedvezménnyel vásárolhatnak a Biobolt 22-ben is.

Az önkormányzat egyszerűsített hivatali ügyintézéssel és bemutatkozási, megjelenési lehetőségekkel segíti a vele együttműködésre lépő vállalkozásokat, cserébe aktív részvételt vár a kerület közéletében. A programban résztvevő vállalkozások esetében az önkormányzat kiemelten kezeli az általuk megfogalmazott észrevételeket az őket is érintő kerületi rendeletekkel kapcsolatban, valamint lehetőséget kapnak egymás jobb megismerésére is. Az érdeklődő cégeket Karsay Ferenc polgármester személyesen keresi fel, hogy megismerkedhessen a helyzetükkel, problémáikkal. A partnerségi megállapodást a felek rendszeresen felülvizsgálják, hogy a tapasztalatok alapján még eredményesebb lehessen a további együttműködés.

„Örömmel segítünk a cégek munkaerő-igényének kielégítésében, például az álláshirdetéseik megjelentetésével a kerületi médiumokban.” - mondta Karsay Ferenc. Következő lépésként az önkormányzat és a stratégiai partnerek közreműködésével április 22-én állásbörzét szerveznek a Cziffra Házban, melyre minden álláskeresőt szeretettel várnak – tette hozzá a polgármester.

További információ:

http://www.budafokteteny.hu/program/allasborze-a-cziffra-kozpontban

A Promontor TV összeállítása: