Ugrás a tartalomra

Sulit választottak a kerületi nagycsoportosok

2020. június 26. péntek
Kétszáz gyerekkel több járhat szeptembertől kerületi oktatási intézménybe, mint az előző tanévben
Sulit választottak a kerületi nagycsoportosok

Kétszázzal több gyerek jár majd a budafok-tétényi általános iskolákba szeptembertől, mint az idei tanévben. A szokatlan módon elballagó nyolcadikosok helyét ugyanis több mint ötszázötven első osztályos kisdiák foglalja el a kerületi intézményekben.

A járványügyi helyzet miatt az Oktatási Hivatal az iskolával való kapcsolatfelvételre a telefonos, elektronikus megkeresést javasolta, az adategyeztetésre pedig a KRÉTA-rendszert. A 2020/2021-es tanévben a beiratkozók magas létszáma indokolja, hogy húsz vagy annál is több tanulócsoportban folyik majd az elsős oktatás a tíz kerületi iskolában.

Az általános iskolák mindegyike igyekszik megőrizni eddigi irányultságát, ragaszkodik a hagyományaihoz, így például a Kossuth iskola két tanítási nyelvű osztályokat indít, míg az ugyancsak két tanítási nyelvű Bartók iskolában a két tannyelvű osztály mellett két általános tantervű osztályban is tanulhatnak a gyerekek, az Árpád iskola 32 fős osztályában pedig német nemzetiségi nyelvoktató nevelésben-oktatásban részesülnek a tanulók.

A Nádasdy iskolában heti négy órában emelt szinten tanítják az ének-zene tantárgyat, amely mellé a tanítási órákon túl a néptánc is választható, és a Gádorban a szokásos németes, illetve angolos osztály indul. Rózsakerten a matematika, illetve angol irányultságú osztályok mellett Kokas módszerrel is oktatnak, a Herman Ottó iskolában pedig ismét két iskolaotthonos osztály lesz jövőre.

(Tamás Angéla)