Ugrás a tartalomra

Sváb hagyományok Napja először a Budafoki Szomszédok Piacán - élő kapcsolás az M1-en, több országos médiumban is téma volt

2015. október 20. kedd
Bőséges volt a kínálat: gasztronómiai bemutatók, ingyenes kóstolók, német nemzetiségi kulturális előadások és gyermekprogramok is voltak.
Sváb hagyományok Napja először a Budafoki Szomszédok Piacán - élő kapcsolás az M1-en, több országos médiumban is téma volt

Kellemes dallamok, étvágygerjesztő ízek, illatok csalogatták az érdeklődőket a nemrég átadott Budafoki Szomszédok Piacán a keddi, október 20-i rendezvényen. Sváb családtörténet ismertető, a német nemzetiségi önkormányzat bemutatkozása, sváb ételek sokasága, fúvószenekar, német nemzetiségi néptánc, dalkör, divatbemutató, kézműves foglalkozás, néptánc-előadás (Nádasdy Táncegyüttes), gyermekprogramok – mindez része volt a programkínálatnak.

Fontos számunkra a kerület sváb hagyományainak ápolása, ezért a Budafok-Tétényi önkormányzat támogat minden olyan kezdeményezést, programot, ami ezt segíti elő – mondta a rendezvény megnyitóján Karsay Ferenc polgármester. Hozzátette, a nemrég átadott Budafoki Szomszédok Piaca is része a kerületben zajló átfogó fejlesztéseknek, a fővárosi TÉR-KÖZ pályázat támogatásával hamarosan elkészül a közpark is a régi piac területén. A cél az, hogy Budafok-Tétényben minél több ilyen, a piachoz hasonló közösségi tér jöjjön létre, ahol az emberek találkozhatnak egymással, hiszen ez növeli a közösség összetartó erejét, segíti a kisközösségek megerősödését – mondta a polgármester. Bogó Ágnes főszervező azt emelte ki, hogy ebben a kerületben a civileket partnerként kezeli az önkormányzat, bevonva őket a fejlesztési elképzelések kidolgozásába, előkészítésébe. Így történt ez az új piac esetében is – hangsúlyozta a Civil Konzultációs Tanács elnöke, a rendezvény főszervezője.

A Nagytétényi Ember- és Érdekvédő Környezetvédelmi Egyesület és a Budafok-Tétény Baráti Körök Egyesülete első alkalommal, hagyományteremtő céllal rendezte meg a kerületi sváb hagyományokat népszerűsítő rendezvényt. A gazdag kínálatnak köszönhetően a 18 órai programzáráskor is teltházas volt a piac, a nap során több mint 800 adag sváb káposztás-, sültkolbászos-, füstölt-főtt csülkös ingyenes kóstolótál talált gazdára – értékelt a budafokteteny.hu-nak Bogó Ágnes főszervező.

Az M1 élő helyszíni bejelentkezése:

http://www.mediaklikk.hu/video/szomszedok-piaca-budafokon/#

Az M1 Híradójának összefoglalója az eseményről:

http://www.mediaklikk.hu/video/a-svab-hagyomanyok-napjat-unnepeltek-budafokon/

 

Bogó Ágnes főszervező és Szepesfalvy Anna alpolgármester az M1 Ma reggel című műsoraban 2015.okt.18.-án, vasárnap 11.33-kor. A videó megtekinthető itt.

 

Kapcsolódó anyagok: http://www.promontortv.hu/2015/11/02/svab-hagyomanyok-napja-a-budafoki-szomszedok-piacan/