Ugrás a tartalomra

Szabadtűzi főzőverseny a Klauzál Ház udvarán

2022. június 22. szerda
Szabadtűzi főzőversenyt rendezett a Klauzál Ház június 18-án. A versenyen részt vett Dankóné Hegedűs Jolán alpolgármester.
Szabadtűzi főzőverseny a Klauzál Ház udvarán

Gazdik István, a Klauzál Ház igazgatója elmondta: a kerület napjához kötődő rendezvények részeként szervezték meg a Budafok-Tétény legjobb főzőcsapata elnevezésű vándorkupáért a főzőversenyt. Nyolc csapat nevezett.

A versenyt általános szabadtűzi és Kárpát-medencei ételek kategóriában hirdették meg. Az utóbbi kategóriában olyan ételek készültek, melyek a Kárpát-medence valamelyik magyarlakta területére jellemzők. A zsűriben nemzetközi hírű, díjazott mesterszakácsok vettek részt, akiknek véleménye szerint a verseny kifejezetten magas színvonalú volt, érdekes, ötletes, jól elkészített ételeket kóstolhattak.

A hagyományos ételek mellett voltak vadból – őzből, vaddisznóból, halból – készült fogások, chilis bab, keleties fűszerezéssel készített, lecsó jellegű étel, csevap.

A széles választékból mindkét kategóriában a Synergia csapat került ki győztesen, így a Budafok-Tétény legjobb főzőcsapata címmel járó kupa további egy évig még nem cserél gazdát.

 

Fotók: Horváth Tamás