Ugrás a tartalomra

Zene és tánc a nyugdíjasklubban

2020. szeptember 25. péntek
Szabó Gyula-díjat vehetett át Kovacsics Lászlóné, a nagytétényi nyugdíjasklub vezetője
Zene és tánc a nyugdíjasklubban

A kulturális, közösségi élet területén kiemelkedően eredményes, maradandó értékű tevékenységéért Kovacsics Lászlóné a szeptember 4-i önkormányzati ünnepségen Szabó Gyula-díjat vehetett át. A Nagytétényi Polgári Kör nyugdíjasklubjának vezetője több mint két évtizede gondoskodik a tagok programjairól, szervezi az idős emberek életét, mindennapjaikat tartalmas időtöltéssel színesíti. A rangos kitüntetés birtokosa otthonában mesélt tevékenységéről és az időseknek örömet szerző, hagyományos elfoglaltságokról.

– Jólesett, hogy a Nagytétényi Polgári Kör rám gondolt és javasolt a kitüntetésre, a képviselő-testület pedig úgy döntött, hogy idén nekem adja a Szabó Gyula-díjat – kezdte a beszélgetést Kovacsics Lászlóné Eta, aki korát meghazudtoló frissességgel és aktivitással veti bele magát a nagytétényi közösség életébe. Mostanában többször gyengélkedik, de ez nem akadályozta meg abban, hogy augusztus 26-án ott legyen a Sváb Emlékhelynél, és a Nagytétényből kitelepített svábokra emlékezzen a Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Nagytétényi Polgári Kör által szervezett programon, sőt, beszélgetésünkkor már a délutáni összejövetelre készült, amelyen a következő időszak feladatait beszélik meg a Nagytétényi Polgári Kör elnökségével.

– Több mint húsz éve vezetem a klubot, amelyhez száznál is többen tartoznak. Hivatásos katonaként viszonylag fiatalon nyugdíjba mentem, és nagyon hiányzott a társaság. Kerestem a kapcsolatokat, és így találtam rá a nagytétényi nyugdíjasklubra, ahol néhány év elteltével vezetővé választottak. Mi valamennyien a polgári kör tagjai is vagyunk, ránk mindig számíthat az elnök asszony. A programokon mindenben segítjük, de sütünk és felszolgálunk is a rendezvényeken. Minden közösségi munkában részt veszek, mindenből igyekszem a maximumot nyújtani – mesélte Kovacsics Lászlóné, a Nagytétényben mindenki által Etaként ismert kitüntetett, aki érdeklődésünkre válaszolva elmondta, hogy visszatérő programjaikon kívül – farsang, nőnap, férfinap, Anyák napja, a saját szervezésű Idősek napja és a bensőséges saját karácsony – havonta tart egy beszélgetős délutánt és egy zenés-táncos estet a nyugdíjasoknak.

– A járvány miatt sajnos minden elmaradt, pedig nagyon reménykedtünk abban, hogy szeptember 7-én megtarthatjuk a Szelmann Házban a szokásos zenés-táncos estünket – emelte ki a nyugdíjasklub legnépszerűbb eseményét. Húsz éve alakult meg a nyugdíjasklub dalköre, aminek szintén ő a vezetője, és minden évben szerveznek dalostalálkozót, amelyen a polgári körtől kapott fellépőruháikban énekelhetnek kajászói és törökbálinti vendégeik előtt.

(Tamás Angéla)