Ugrás a tartalomra

Szakmai nap az egyesített óvoda utazó gyógypedagógusainak, óvodapszichológusainak

2024. június 13. csütörtök
A kerületi egyesített óvoda utazó gyógypedagógusai és óvodapszichológusai, a Győri Gyógypedagógiai Hálózat meghívására szakmai napon vettek részt június 7-én.
Szakmai nap az egyesített óvoda utazó gyógypedagógusainak, óvodapszichológusainak

A szakmai napnak a győri Sün Balázs Óvoda Benedek Elek Tagóvodája adott otthont. A hálózat utazó gyógypedagógusai tavaly a Tündérkert Tagóvodában vettek részt a budafok-tétényi egyesített óvoda által szervezett szakmai napon, a meghívásuknak nagy örömmel tettek eleget. A győri hálózat vezetője, Kustos-Burány Krisztina elmondta, hogy 35 tagóvodában mintegy 200 sajátos nevelési igényű gyermeket látnak el a szakemberek a nevelési év során, emellett a BTMN (beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő) gyermekek ellátását is biztosítják. 

A szakmai nap keretében a résztvevők megismerkedhettek a gyermekjóga alkalmazásának  lehetőségeivel a gyógypedagógiai fejlesztéseken, valamint saját-élmény csoportokon vehettek részt, mozgásfejlesztés (homloklebeny gyakorlatok) és autizmus- érzékenyítés témában.  Ezt követően élénk szakmai párbeszéd alakult ki a látottak kapcsán, melynek fókuszában a sajátos nevelési igényű gyermekeket befogadó közösségek felkészítése, érzékenyítése, a kortársak segítő szerepe állt. Kollégáink több olyan hasznos, új ismerettel tértek haza, amelyeket a mindennapi munkájuk során részben vagy egészben alkalmazni tudnak.

A programot közös városnézés zárta.