Ugrás a tartalomra

Székely Daninak szólt a magyar Himnusz

2015. október 27. kedd
Második helyen végzett az Európa Kupa versenysorozat összesítésében Székely Dániel, a Budafóka SE versenyzője, a magyar válogatott tagja
Székely Daninak szólt a magyar Himnusz

Székely Dániel, a Budafóka SE versenyzője, válogatott úszó – aki az április óta tartó versenysorozat négy nyíltvízi úszóversenyén Izraelben, Spanyolországban, Hollandiában és Dániában is remekül szerepelt – bekerült az október 3-án és 4-én, Cipruson megrendezett kupadöntő résztvevői közé.

A ciprusi versenyen Székely Dániel tíz kilométeren harminc másodperces előnnyel fölényes győzelmet aratott, az öt kilométeres távon pedig másodikként úszott be a célba. Ez a kiváló eredmény hozzásegítette a Budafóka SE kiváló úszóját ahhoz, hogy összesítésben az Európa Kupa ezüstérmese legyen. Horváth Tamás edző a Városházi Híradónak elmondta: a sportágban ez a legkomolyabb verseny az Európa-bajnokság után, ezért is nagy öröm számára Székely Dániel remek eredménye. Kérdésünkre válaszolva hozzátette, hogy a válogatott sportolónak nincs ideje pihenni, mert a 2016-os szezon versenyeinek nyitányaként november 7-én Madeirára utazik, hogy újabb nyíltvízi versenyen induljon, de többi úszója sem tétlenkedhet, mert már a rövid pályás Országos Bajnokságra készülnek, ahonnan remélhetőleg újabb érmekkel térnek haza. (Tamás Angéla)