Ugrás a tartalomra

Szeptember végén nyithat a Befogadó játszótér Rózsavölgyben

2021. szeptember 13. hétfő
Hamarosan megnyitja kapuit Budafok-Tétényben a befogadó játszótér.
Szeptember végén nyithat a Befogadó játszótér Rózsavölgyben

A Szerencsejáték Zrt. a sorsjegyek bevételének egy részét a Játék összeköt program támogatására fordítja. A program lényege, hogy a fogyatékkal élő gyerekek együtt játszhassanak ép társaikkal, akik ezáltal felnőttként befogadóbbak, elfogadóbbak lesznek.

Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt.  marketing és kommunikációs igazgatója elmondta, hogy az eddig felépített tizenhárom befogadó játszótér körülbelül fele-fele arányban oszlik meg Budapest és vidék között. Az idei év azért is különleges, mert csak egy budapesti játszótér épül, kerületünkben. 

Fontos, hogy a játszóterekre magyar gyártású játékok kerüljenek, a budafok-tétényi játszótérre a Játéknap kft. gyártotta az eszközöket. A gyártási folyamat bemutatásán részt vett Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere és Németh Zsolt országgyűlési képviselő is.

– A Fidesz számára mindig is kiemelkedően fontos volt, hogy a fogyatékkal élők érdekeit képviseljük. Megtesszük ezt az Európai és a nemzeti parlamentben, de helyi szinten indul el igazán az élet, a befogadás. Ez nemcsak a befogadottaknak fontos, hanem a befogadóknak is. A befogadó játszótéren tanulják meg a gyerekek és szüleik is, hogyan lehet együtt élni, és ha megtanulják, akkor felnőtt korukban ezt gyakorolni is fogják tudni – mondta el Németh Zsolt országgyűlési képviselő a Játéknap Kft. bemutatóján.

Budafok-Tétényben évtizedek óta működik az integrált nevelés egyre több óvodában és iskolában.

– Szerencsére egyre nagyobb figyelem irányul arra, hogy fogyatékkal élőkkel együtt, integráltan nevelhessük fel a gyermekeinket, unokáinkat. Úgy érzem magam, mintha egy karácsonyi ajándékot kaptunk volna a Szerencsejáték Zrt.-től, vagy mintha megütöttük volna a főnyereményt, hiszen nagyon komoly költségen egy csodálatos játszóteret kaphatunk. A Játéknap Kft. nagyon sok gyerek álmát valósítja meg, hiszen fantasztikus eszközökkel gazdagodunk: utalnak az elemek Rózsavölgyre, nagyon esztétikus, szép lesz. Úgy vélem, ez országos szinten is egy attrakció – mondta Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere a bemutatón.

A Játéknap Kft. kiemelten fontosnak tartja, hogy saját fejlesztésű, kiváló minőségű játékokat készítsenek a gyerekeknek. Minden eszközt úgy fejlesztettek, hogy fogyatékkal élő és ép gyerekek is tudják azokat használni. Minden eszköz erősített, kerekes székkel is igénybe vehető. A panelek kézzel is tapinthatók, ami segítség a látássérült gyerekeknek – ismertette a Játéknap Kft. rehabilitációs szakmérnöke a gyártás során figyelembe vett szempontokat.

Hamarosan Budafok-Tétény lakói is kipróbálhatják a játékokat, a játszótér a tervek szerint szeptember végén, október elején nyílhat meg az Elágazás parkban, a Bringapark mellett.

Fotó: Horváth Tamás