Ugrás a tartalomra

Szeretem az iskolám! - Videóval frissítve!

2019. november 25. hétfő
A Hugonnai Vilma Általános Iskola diákjai nagyon szeretnek suliba járni. Az elmúlt időszakban sok minden történt az intézmény falain belül és kívül egyaránt. Megújult játszóudvar, tiszta kifestett folyosók, iskolaújság, modern padok és összetartó segítő szülői közösség. Még családiasabb lett a légkör a hugonnaiban, amit a gyerekek és a pedagógusok is észrevesznek.
Szeretem az iskolám! - Videóval frissítve!

Idén nyáron az önkormányzat szülői kérésre felújította az iskola kissé már elhasználódott belső udvarát. A játszóvár helyett egy megújított, korszerű építményt kaptak a kisebbek, csúszdával, mászófallal, rámpával és kötéllétrával. A nagyobbak egy vadonatúj gumiburkolattal borított streetball pályát kaptak, ahol a szünetekben vagy testnevelés órán is játszhatnak.

A munkálatok befejezését követően a szülők vették birtokba a kopár udvart és rengeteg zöld növényt, fát ültettek az általuk lefestett padok és játékok köré. A Dél-Budai Tankerületi Központ modern padokat ajándékozott az iskolának és a nyári szünetben az épület egy részében a villanyhálózat felújítását elvégezte, valamint több helyiségben új lámpákat szereltek fel. Az iskolában nagyon aktív szülői munkaközösség működik, ami gyorsan fellendítette az iskola közösségi életét.

A felújítást követően az őszi szünetben 2600 négyzetméternyi folyosói falfelületet önerőből, szülői felajánlásokkal megtámogatva, óriási munkával és időráfordítással festett le. A férfiak gletteltek és festettek, a hölgyek pedig szorgalmasan takarítottak. Most a körülbelül kétszáz diák sokkal szebb körülmények között tud tanulni.

Egy éve szülői segítséggel az iskolának már negyed évente megjelenő újságja is van, amit az édesanya anyagilag is támogatva nyomtat ki a gyerekeknek. A Kobak Magazint a diákokkal együtt szerkeszti tanítás után a könyvtárban. Az oldalakon megjelennek érdekes interjúk, receptek, tudósítások az iskolai rendezvényekről, érdekességekről, élménybeszámolók és pályázati lehetőségek. A szülői közösség létrehozta az iskola vándorserlegét, a „Büszkét”, ami díjat időről időre izgalmas játékokkal nyerhetnek el maguknak az osztályok. Emellett diákszavazatok alapján kiosztásra kerülhet a „Legkedvesebb pedagógus” emlékplakett is.

Nemrégiben hagyományteremtő céllal megszervezték az első „Mi a Szép?”– szépségversennyel egybekötött értékközvetítő-, jótékonysági műsort is, mely rendezvényt ebben a tanévben már megnyithatnak a nagyközönség számára is. Szóval rengeteg dolog történik ebben a kis nagytétényi iskolában, ahol még a portás néni is név szerint köszönti a diákokat és a szülőket is.

Viszkocsil Dóra