Ugrás a tartalomra

Szociális Munkáért díjat kapott Gódor Erzsébet és Kiss Ferenc

2015. november 18. szerda
Kerületünkben már hagyománnyá vált, hogy minden évben a Szociális Munka Napja alkalmából rendezett ünnepségen adják át a szociális ágazatban tevékenykedő és kimagasló teljesítményt nyújtó dolgozóknak a díjat a kerület vezetői.
Szociális Munkáért díjat kapott Gódor Erzsébet és Kiss Ferenc

Az ünnepség résztvevőit Szepesfalvy Anna alpolgármester köszöntötte, majd a Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek néptánc előadása következett. A kerület Képviselő-testülete 2015. október 15-én döntött a díjazottak személyéről: a Szociális Munkáért díjat idén Gódor Erzsébet, valamint Kiss Ferenc kapta:
 
Gódor Erzsébet 1997 márciusától dolgozik a Szent Bernát Alapítvány Idősek Otthonában ápoló-gondozóként. Munkáját az elmúlt 18 évben töretlen kitartással, a „szolgálat” legnemesebb értelmében végzi, amelyet nagy odaadás és lelkiismeretesség: az idős, a magatehetetlen gondozottak felelősségteljes és megbízható ellátásán túl a szeretetteljes gondoskodás, az odafigyelés és a gondozottakkal való törődés is jellemez. Az Idősotthon lakóinak személyes és lelki ügyeit is magáénak érzi, lelki támogatás nyújtásával megkönnyíti a rábízottak életének elviselhetőbbé tételét. Jó kapcsolatot tart a gondozottak hozzátartozóival, rendszeres tájékoztatást ad részükre családtagjuk állapotáról, közvetíti kívánalmaikat, és igyekszik elviselhetőbbé tenni a szeretett családtag elvesztését. Erzsébet a Szent Bernát Otthon egyik meghatározó személyisége, akinek magatartása, munkája a szociális szolgálatot igazi „szeretet-szolgálattá” alakítja. Kedves, kifogyhatatlan humora képes az időskor nyűgeinek és depressziós hangulatainak enyhítésére. Munkatársainak fáradhatatlan segítője, új kollégái biztosan számíthatnak türelmes irányítására és a helyi feladatok ellátásába is bevezeti őket.
Szakmai továbbképzéseken szívesen és rendszeresen vesz részt. Jelenléte olyan nyugalmat és biztonságot teremt, amelyben az idős betegek és gondozóik egyaránt otthonnak érezhetik a Szent Bernát Házat.

 
Kiss Ferenc 2010-től gépkocsivezetőként, megbízással kezdett el dolgozni a Szociális Szolgálatnál. Feladata a nyári időszakban a helyettesítés volt, ebédet szállított házhoz a klienseink részére. Már akkor megmutatkozott empátiája, segítőkészsége az idősek, a sérültek iránt, így 2011 januárjától határozatlan idejű kinevezést kapott, már a fogyatékos ellátás munkatársaként. Ferenc gépipari technikusként végzett, majd a Szociális Szolgálatnál történt elhelyezkedése után rövid időn belül elvégezte a támogató szolgálat személyszállító képzését. Feladata a fogyatékkal élők szállítása, kísérése, lakókörnyezetében segítése, szociális kapcsolatok fenntartásának, elérésének támogatása szállítással. Mindig van egy-egy kedves szava mindenkihez, a szállításon túl lelki támogatást, erőt is nyújt az út során, folyamatosan beszélget utasaival. A kliensek nagyon szeretik őt, rendszeresen kap apróbb ajándékokat (rajzokat, kézzel készített alkotásokat), amelyeket később az autóját díszítik. Sokszor munkaidején és munkakörén túl is végzi a feladatokat. Szállított vasárnap este futballmérkőzésre kerekes székes szurkolót, gyűjtött ruhaadományt. Ferencre mindig lehet számítani, soha nem mond nemet, mindig vidám és készséges. Nagy hangsúlyt fektet arra, hogy mind ő, mind a szolgálat gépkocsija mindig tiszta, rendezett legyen. Az adminisztrációja pontos, hibátlan és naprakész. Szolgálatunk általa biztosítja a „Könyvet házhoz” szolgáltatást. Szabadidejéből jó szándékkal áldoz időt, energiát a támogatásra szorulóknak, a munkatársaknak, az időseknek, a fogyatékkal élőknek. Megfontolt javaslataival, példamutató magatartásával, szakmai tudásával hozzájárul a szolgálat szakmai arculatának alakításához.
 
Gratulálunk a díjazottaknak!

 

Kapcsolódó anyagok:

http://www.promontortv.hu/2015/11/23/szocialis-munkaert-dijat-kapott-kiss-ferenc/

http://www.promontortv.hu/2015/12/07/szocialis-munkaert-dijat-kapott-godor-erzsebet/