Ugrás a tartalomra

Szól a szív, szól az ének

2021. augusztus 26. csütörtök
Jótékonysági Ismerős Arcok-koncert a Vasmacska teraszon
Szól a szív, szól az ének

Jótékonysági koncertet ad az Ismerős Arcok zenekar a látássérült gyermekeket támogató „Szól a szív…” Alapítvány javára augusztus 26-án este nyolc órakor a Vasmacska teraszon. A több mint húsz éve alakult együttes kiemelt feladatának tekinti, hogy a zene gyógyító ereje mellett pénzbeli adománnyal is segítsen a hátrányos helyzetű embereken, különösen a gyerekeken, így a koncert teljes bevételével az alapítványt támogatja.

– Jelen esetben egyértelmű, hogy a látássérült gyerekek ügye mellé állunk, hiszen egyik zenekari tagunk is érintett. Szaxofonosunk, „Stewie” (Tánczos István – a szerk.) a Vakok Iskolájába járt, és zenei pályafutása is ott kezdődött. Húsz éve játszunk vele együtt, és sokszor elfelejtjük, hogy ilyen nehézséggel küzd, mert szinte tudomást sem vesz az állapotáról. Úgy éli, illetve próbálja élni az életét, mintha semmi gondja nem lenne – mutatta be pár szóval a szaxofonost Nyerges Attila, aki az utóbbi években két nótát is írt a látássérült zenésznek.

A zenekar énekese elmesélte, hogy a Szívemben tudlak című dal korábban készült, és kifejezetten Stewie-nek íródott. A szöveg minden egyes mondata az ő akkori életét, a vaksághoz való hozzáállását próbálja bemutatni. A június óta videoklipen is látható Mindig sötétben című dal azonban kevésbé személyes, inkább az ember titkos kapcsolatairól és ezek nehézségeiről szól, ám mindkettőt Tánczos István énekli.

Nyerges Attila a zenekar most készülő új lemezéről is beszélt.

– Minden nóta készen van már, és folynak a stúdiómunkák. Más tematikával dolgozunk, a dalokat egyesével vesszük fel, és amelyik készen van, azt már a koncerteken is játsszuk. Múlt héten vettük fel az ötödik dalt, és bár az album megjelenését ez év végére terveztük, lehet, hogy csak kora tavaszra készülünk el vele – mondta.

Az augusztus 26-i jótékonysági koncerten az Ismerős Arcok legnépszerűbb slágerei mellett a készülő lemezükről is elhangzik majd néhány dal, és természetesen a Szívemben tudlak és a Mindig sötétben is.

Az elővételben vett és a koncert napján 3500 forintért vásárolt jegyekből, valamint a tízezer forintos támogatói jegyekből befolyt összeget a halmozottan sérült (mozgássérült, értelmileg sérült, látássérült) gyermekek körülményeinek javítására kívánja fordítani az alapítvány. A jótékonysági koncerten összegyűlt pénzből a Vakok Iskolájának udvarára szeretnének kültéri mozgásfejlesztő játékokat vásárolni.

(Tamás Angéla)

Szól a szív, szól az ének