Ugrás a tartalomra

Szülői fórumot tartottak a szenzoros integrációs zavarról

2023. november 21. kedd
A Maci Tagóvoda eseményén szakemberek magyarázták el a fokozott érzékenység jeleit és tüneteit, valamint fellelhető terápiáit.
Szülői fórumot tartottak a szenzoros integrációs zavarról

Közel hetven érdeklődő látogatott el november 15-én a Maci Tagóvoda által szervezett szülői fórumra. A program nyitott volt, azon részt vehettek az Egyesített Óvoda bármely tagóvodájába járó gyerekek szülei és az érdeklődő óvodapedagógusok. A téma az egyre több gyereket érintő szenzoros integrációs zavar (DISZT) volt.

Az előadást dr. Szvatkó Anna klinikai szakpszichológus és DSZIT-terapeuta tartotta, aki az elméleti anyagot rengeteg gyakorlati elemmel színesítette, mely sok új és érdekes információt tartalmazott. Bemutatta a szenzoros integrációs zavart, annak jeleit és tüneteit, fellelhető terápiáit. Az előadó lehetőséget biztosított arra, hogy a szülők, az óvodapedagógusok kérdéseiket feltegyék, gyakorlati tanácsot, illetve konkrét esetekkel kapcsolatos véleményt, szakmai iránymutatást kérjenek.

A nap végén a jelenlévők hasznos információkkal töltötték meg a képzeletbeli hátizsákjukat, köszönetüket fejezték ki a Maci Tagóvoda kezdeményezésének, és többen jelezték, hogy szívesen vennék a folytatást is.