Hírek

Szúnyoggyérítés a kerületben
Az országos központi szúnyoggyérítés keretén belül földi kémiai kezelést végeznek július 15-én Budafok-Tétényben.
2020-07-14

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság irányítása mellett a Szerocor Konzorcium végez földi kémiai szúnyoggyérítési munkát, melynek pontos időpontja: 2020.07.15-én, az esti órákban.

Rossz idő esetén a védekezés 2020.07.16-17-én, ugyanebben az időben kerül elvégzésre.


A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

 

További információ a központi szúnyoggyérítéssel kapcsolatban:
https://www.katasztrofavedelem.hu/45/szunyoggyerites-gyik