Ugrás a tartalomra

Szúnyoggyérítés Budafok-Tétényben - Frissítve!

2021. július 22. csütörtök
Július 27-én földi kémiai szúnyoggyérítést végeznek a kerületben az önkormányzat jóvoltából és az országos központi szúnyoggyérítés keretében.
Szúnyoggyérítés Budafok-Tétényben - Frissítve!

Július 27-én napnyugtától az alábbi utcákban végzik a földi kémai szúnyoggyérítést a Városfejlesztő Kft. szervezésében:

- Nagytétényi úttól a Bérkocsi utcáig

- Komáromi út

- Háros utca

- Hűség utca

- Kápolna utca

- Klauzál utca

- Terv utca

- Park utca Nagytétényi útig

- Nagytétényi út 234-től a Bartók Béla útig

- Bartók Béla úttól a Batthyány utcáig

- Battyhány utca lakótelepi része

- Fácán utca

- Társasház utca

- Tenkes utca

- Csút utca

- Fáy Ferenc utca

 

Az országos központi szúnyoggyérítés keretében is erre a napra szervezték a gyérítést, így az útvonalakat összehangolva, további kerületi utcákban is várható a földi kémiai kezelés elvégzése.

 

Rossz idő esetén a védekezés 2021.07.28. – 29-én kerül elvégzésre.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.