Ugrás a tartalomra

SZÚNYOGIRTÁS

2015. június 22. hétfő
MÉHÉSZEK FIGYELEM!
SZÚNYOGIRTÁS

Magyarország Kormánya elrendelte Magyarország területén történő csípőszúnyog gyérítést, melyhez fedezetet is biztosít. A szúnyoggyérítések koordinálásával a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központját bízta meg, amely a szervezésre és lebonyolításra a SZEMP Air Konzorciumot, mint kivitelezőt és a Bio-Kalibra Kft, mint szakértőt választották ki.

A gyérítés földi és légi biológiai módszerekkel valamint földi és légi kémiai módszerekkel a szakértők által meghatározott területeken kell elvégezni. A biológiai gyérítés nem igényel különösebb bejelentést.. Az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, a szer a környezetre nincs káros hatással. A légi kémiai kezelés során CORATRIN, Mosquitox 1 ULV Forte, Aqua K-Othrin ULV, földi kémiai kezelés során CORATRIN készítményeket használnak. A készítmény kijuttatott formájában kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, a növényzetet sem károsítja.
A földi kémiai védekezésre 2015.06.23-án a napnyugta után időszakban kerül sor. Rossz idő esetén tartaléknapok: 2015.06.24,25.
A földi kémiai irtások a napnyugta utáni időszakban történnek.
Az irtásokkal kapcsolatos további információ a következő személyektől szerezhető be:

Földi kémia: Reisinger Mátyás 30/9402-731
Projektmenedzser: Fekete Gábor tel:70/635-5168

A szúnyoggyérítés ütemterve letölthető innen.