Ugrás a tartalomra

Szüreti hetet tartottak a Tündérkert tagóvodában

2022. október 03. hétfő
Az egyhetes programon a gyerekek megismerkedtek a mustkészítés fortélyaival, és nagy örömmel készítettek a szürethez kapcsolódó tárgyakat, amelyeket ki is állítottak az óvodában.
Szüreti hetet tartottak a Tündérkert tagóvodában

Egy egész hét a szőlőről, a szüretről és a mustkészítésről szólt a Tündérkert tagóvodában. A gyerekek egy-egy fürt szőlőt hoztak a szüretre, és aktívan részt vettek a folyamatban: szőlőt szemezgettek, daráltak, préseltek, majd megkóstolták az elkészített mustot. A téma megjelent a mesékben, versekben, játékokban, dalokban. A kisebbek gyurmából készítettek szőlőfürtöt, a nagyobbak ragasztottak, vágtak, a legügyesebbek pedig papírfüzérből készítettek fürtöket. Az alkotásokat ki is állították az óvodában.

A szülők örömmel támogatják a kezdeményezést, a gyerekek pedig már az előkészületek során nagy izgalommal készülődnek a programokra. Az óvodapedagógusok sok játékkal, mozgással segítettek a gyerekeknek elsajátítani a szüreti időszakhoz kapcsolódó hagyományokat. A gyerekek 4-5 fős csapatokban, „szüreti kvíz” játékban adhattak számot tudásukról a héten megismert énekekről, versidézetekről.