Hírek

Tájékoztatás az óvodai felvételekről a 2020/2021-es nevelési évre - Frissítve!
Az emberi erőforrások minisztere egyedi eljárási szabályokat határozott meg a 2020/2021. nevelési évre történő óvodai beiratkozásról a veszélyhelyzetre való tekintettel.
2020-04-04
Az emberi erőforrások minisztere – a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm.rendeletre figyelemmel – a 2020/2021. nevelési, illetve tanévre történő óvodai, valamint általános iskolai beiratkozásról szóló 7/2020. (III. 25.) EMMI határozatában (a továbbiakban: EMMI határozat) a 2020/21. nevelési évre történő óvodai beiratkozások vonatkozásában egyedi eljárási szabályokat határozott meg.
 
Azok a kerületi lakosok, akik gyermeküket NEM a XXII. kerületi Egyesített Óvodába akarják beíratni, azok a kiválasztott – magán, egyházi, más települési- óvodába 2020. április 2-április 17. között jelentkezhetnek.
 
A XXII. kerületi Egyesített Óvoda 2020. április 21-ig hivatalból felveszi azokat a kerületi gyermekeket, akik vonatkozásában nem érkezett jelzés más óvodától, hogy felvette őket. A XXII. kerületi Egyesített Óvoda a szülőket a felvételről írásban értesíti. Ebben az esetben a beiratkozáshoz szükséges iratokat a gyermek első óvodai nevelésének napján kell bemutatni.
 
A XXII. kerületi Egyesített Óvoda felvételi körzete a kerület teljes területe. Az Egyesített Óvoda vezetése minden tőle telhetőt megtesz, hogy a felvétel a gyermekek érdekeit szem előtt tartva folyjék le az egyes tagóvodákat érintően. Ezért kérjük a Kedves Szülőket, hogy a www.budafokteteny.hu és a www.ovoda22.hu honlapról is letölthető Nyilatkozatot kitöltve juttassák el 2020. április elsejétől a beiratkozas@ovoda22.hu címre.
 
A Nyilatkozatok papír alapon is elérhetőek a XXII. kerületi Egyesített Óvoda központjában (1225, Budapest, Nagytétényi út 291.) és a Védőnői Szolgálat védőnőinél, a veszélyhelyzet által megkövetelt egészségügyi szempontoknak megfelelően kihelyezve.
Kérjük, hogy a nyilatkozatot 2020. április elsejétől:
- e-mailben 2020. április 19-én 19 óráig küldjék a beiratkozas@ovoda22.hu címre,
- papír alapon 2020. április 17-én 16 óráig a kihelyezett gyűjtőkbe juttassa el az Egyesített Óvoda központjába vagy a Védőnői Szolgálathoz.
 
Az iskolai beiratkozásokról a Dél-Budai Tankerületi Központ tájékoztatása szerint az iskolaigazgatók adnak bővebb felvilágosítást.
 

Mi a teendőm, ha éppen külföldön élünk vagy költözünk, ezért gyermekem nem kezdi meg Magyarországon az óvodai nevelést?

A hatályos jogszabályok értelmében 2020. január 1-jétől abban az esetben, ha az óvodaköteles gyermek családjával éppen külföldön él, ezt a tényt az Oktatási Hivatal részére be kell jelenteni. A bejelentéshez használható űrlap elérhető az Oktatási Hivatal honlapján (www.oktatas.hu) a Köznevelés menüpont Külföldi távozás bejelentése pontjából vagy a https://www.oktatas.hu/kozneveles/kulfoldre_tavozas_bejelentese oldalról közvetlenül. A bejelentőlap elektronikus kitöltését követően a kérelmet aláírva a következő postacímre kell megküldeni: Oktatási Hivatal Köznevelési Nyilvántartási Főosztály, 1363 Budapest, Pf. 19.