Ugrás a tartalomra

Tájékoztató a reptéri zaj problémájának ügyében

2020. október 07. szerda
A lakossági bejelentésekre reagálva Karsay Ferenc polgármester folyamatosan egyeztetett az illetésekkel, valamint a panaszokat benyújtó lakosokkal. Őket most levélben tájékoztatta az ügy megoldása érdekében eddig megtett lépésekről.
Tájékoztató a reptéri zaj problémájának ügyében

A Budaörsi Repülőtér által okozott zajszennyezés első sorban a Szoborpark, valamint Erdődűlő környékén okoz problémát. A számos lakossági bejelentésre reagálva Karsay Ferenc egyeztetett a Budaörsi Repülőtér vezetőségével és sikerült megállapodásra jutniuk.

,,Jól tudom, hogy bár nagyot léptünk előre, még koránt sincs vége küzdelmünknek. Ezt elősegítendő, még az ősz folyamán szeretnénk szakértői zajméréseket végeztetni az Erdődűlő környékén, hogy bármilyen fórumon, hivatalos mérési jegyzőkönyvvel tudjuk bizonyítani az elviselhetetlen zajterhelés tényét.

Ez a folyamat időt igényel, de minden rendelkezésre álló eszközzel azon leszek, hogy felgyorsítsam a hatósági eljárást is, hogy közösen az Önök elvárásainak megfelelő végeredményt érhessünk el” – fogalmaz levelében a Polgármester, melyben 2018-ig visszamenőleg tájékoztatta a lakosságot a probléma megoldására tett eddigi lépésekről.

Az önkormányzat vezetősége fontosnak tartja a lakossággal való párbeszédet és mielőbbi tájékoztatásukat a lehető legtöbb kerületi üggyel, így a reptéri zajszennyezéssel kapcsolatban is.