Ugrás a tartalomra

Találkozó a stratégiai partnerekkel

2022. február 14. hétfő
Egyre szorosabb az együttműködés a kerületi vállalkozásokkal
Találkozó a stratégiai partnerekkel

Baráti beszélgetésen és közös vacsorán vettek részt a gazdasági és civil szervezetek vezetői a Boutique Hotel 22 Rendezvényközpontban. Az önkormányzat évente egyszer összejövetelt szervez stratégiai partnereinek, hogy a személyes találkozások alkalmával szorosabb együttműködés alakulhasson ki a vállalkozások, illetve a kerület elöljárói és a munkaadók között.

Ötödik éve, hogy az önkormányzat stratégiai partnerkapcsolatot létesít azokkal a cégekkel, szervezetekkel, amelyek telephellyel vagy székhellyel rendelkeznek a kerületben, és munkahelyeket biztosítanak az itt élőknek. Az eddig megszületett hatvankilenc megállapodás legfontosabb célja, hogy a vállalkozások jól érezzék magukat Budafok-Tétényben, és tevékenységük, valamint az általuk nyújtott szolgáltatások a kerületiek megelégedésére szolgáljanak.

Karsay Ferenc polgármester a találkozón hangsúlyozta, hogy számukra fontos a munkaadók közérzete, amely záloga annak, hogy dolgozóik, akik többségükben kerületi lakosok, jól érezzék magukat munkahelyükön és ezáltal a településen. Ezen az összejövetelen, csakúgy, mint a korábbiakon, a személyes kapcsolatok jelentőségéről is szó esett.

– A személyes kommunikációhoz, a közösségépítéshez járul hozzá az évente egyszer megrendezett, fehér asztal melletti, kötetlen beszélgetés is – mondta a polgármester a beszélgetésen, melynek során többek között felmerült az is, hogy az önkormányzat milyen fejlesztéseknek örülne, és melyeket nem lát szívesen a kerületben.

Németh Zsolt országgyűlési képviselő, a külügyi bizottság elnöke a kormányzat vállalkozásokat segítő intézkedéseiről beszélt a megjelenteknek. A politikus kiemelte: nagyon fontosnak tartja, hogy a gazdasági szféra és a politikai közélet között jó legyen az együttműködés országos és helyi szinten egyaránt, ezért is örül annak, hogy a XXII. kerületi polgármester meghívta a dél-budai vállalkozókat egy ilyen eszmecserére.

A vacsora után a polgármesteri kabinet munkatársai által Bornegyed néven megalkotott helytörténeti kvízjátékban vehettek részt a meghívottak.

Tamás Angéla