Ugrás a tartalomra

Támogatás a szociális dolgozóknak

2016. december 19. hétfő
ÁLLÁSPONT – Szepesfalvy Anna alpolgármester
Támogatás a szociális dolgozóknak

Minden társadalomról sokat elárul az, hogyan bánik a legelesettebb tagjaival. Milyen védőhálót feszít ki azon családok, gyerekek, idősek, betegek alá, akik valamilyen okból nehéz helyzetbe kerültek. Akik anyagi gondokkal küszködnek, vagy olyan esemény történt az életükben, ami veszélyezteti a mindennapjaikat, vagy idős koruknál fogva szolidaritásra és segítségre van szükségük.

Pár hete ünnepeltük a szociális munka napját. Közvetlenül előtte jelentette be a kormány, hogy a jövőben munkaszüneti nap lesz ez a jeles nap. Ez önmagában nagyon is dicséretes, azonban nem hunyhatunk szemet a tény felett, hogy azok az emberek, akik nap mint nap a társadalom legelesettebbjeivel törődnek, lassan egy évtizede hiába várják fizetésük rendezését. Míg a pedagógusoknál, orvosoknál, katonáknál már részben vagy egészben megtörténtek a bérrendezések, addig a szociális szakmában dolgozóknál ez még várat magára.

Önkormányzatunk vezetése pontosan tudja, hogy milyen fontos és áldozatos munkát végeznek a kerületben a szociális dolgozók. Azt is tudjuk, hogy az anyagi megbecsülés elmaradása sokakat kényszerít szeretett hivatásuk elhagyására. Ezért úgy döntöttünk, hogy amennyire saját forrásainkból telik, munkáltatói bérkiegészítést adunk a szakma dolgozóinak.

Tudjuk, hogy a kormány a szociális ágazat életpályamodelljének bevezetését tervezi, azonban a kerületi rászorulók, elesettek segítése nem kerülhet veszélybe az életpályamodell bevezetésének késlekedése miatt. Addig is, míg megszületik a várva várt döntés, ami valós perspektívát nyújthat a szakma minden dolgozójának, rendszeres havi bérkiegészítést adunk saját költségvetésünkből.

Reményeink szerint ezzel enyhül az ágazatra jellemző fluktuációs nyomás. Tudjuk, hogy a kerület szerencsés, mert olyan elhivatott szakemberek dolgoznak itt, akik erejükön felül igyekeznek a munkaerőhiány ellenére fenntartani a szolgáltatások színvonalát, hogy az itt élők ne szenvedjenek hiányt. Mi pedig minden kerületi nevében azzal igyekszünk ezt megköszönni, hogy enyhítünk a méltatlan anyagi körülményeiken – bizonyítva, hogy Budafok-Tétény valóban kisváros a nagyvárosban. Szolidárisak vagyunk azokkal, akik mindennapi munkájukkal hozzájárulnak közösségünk életéhez. Köszönjük!