Ugrás a tartalomra

Tapasztalatcsere a részvételi költségvetésről

2020. december 03. csütörtök
Jelenleg is zajlik a fővárosi részvételi költségvetés első, kísérleti ciklusának ötletgyűjtő szakasza, melynek keretében ötletbörzét tartottak a szervezők. A járvány miatt az interneten megtartott eseményen Szepesfalvy Anna alpolgármester számolt be a kerületi részvételi költségvetés tapasztalatairól.
Tapasztalatcsere a részvételi költségvetésről

A Budapest Részvételi Költségvetés népszerűsítésére online fórumot és közös ötletelést szerveztek az érdeklődőknek, amelyen Szepesfalvy Anna, kerületünk alpolgármestere is elmesélte kerületünk tapasztalatait. Tavaly — Magyarországon elsők között — Budafok-Tétény adott lehetőséget lakosságának arra, hogy döntsön a kerület költségvetésének egy jelentős, 300 millió forintnyi részéről. A projekt sikerét bizonyítja, hogy a kerületi lakosság 20%-át sikerült megszólítania, és mintegy 360 javaslat érkezett, amelyekre 10400 szavazatot adtak le a budafok-tétényiek.

Idén Budapest Főváros Önkormányzata is elindította részvételi költségvetését, amelyre 1 milliárd forintot különített el a 2020. évi költségvetéséből, amelynek felhasználásáról budapestiek ötletei alapján a budapestiek dönthetnek majd. 2020. október 1-től december 31-ig zajlik a fővárosi részvételi költségvetés első, kísérleti ciklusának ötletgyűjtő szakasza, az otlet.budapest.hu oldalon.

Hamarosan újra elindul a Budafok-Tétényi Részvételi Költségvetés is. A javaslatok beadása januárban indul, a megújult projekt részleteiről folyamatosan beszámolunk honlapunkon.

Nyitókép forrása: https://www.facebook.com/events/1110184286105946/