Ugrás a tartalomra

Tavaszi nagytakarítás Budafok-Tétényben

2023. április 04. kedd
Az önkormányzat megbízásából a Budafok-Tétényért Városfejlesztő Kft. a kerületben zöldfelületi munkákat végző vállalkozásokkal és a BKM Nonprofit Zrt.-vel együttműködve végez tavaszi nagytakarítást április 28-ig.
Tavaszi nagytakarítás Budafok-Tétényben

Budafok-Tétényben nagy hangsúlyt fektetünk a környezetvédelemre, kerületünk tisztán tartására. Ennek érdekében a tavasz beköszöntével kerületünk önkormányzata nagytakarítást szervez, amely során Budafok-Tétény számos pontját tisztítják meg.

Az idei tavaszi nagytakarítás három ütemben, a kerület több helyszínén, közterületek, iskolák, templomok, rendezvényhelyszínek környékén zajlik majd. A hatékonyabb munkavégzés érdekében a tavalyi évben beszerzett járdatakarító gépet is használják a munkafolyamatokban. Azért, hogy a tisztaság a húsvéti ünnepek alatt és után is fennmaradjon, az ünnep és a lomtalanítás időszakában is kisebb takarítási munkákat végeznek majd.

A napi takarításokat 8 és 15 óra között végzik majd, amelyek a következőkből állnak:

  • zöld felületek lomb- és hulladékmentesítése,
  • járdafelületek kézi és gépi seprése,
  • járdaszegélyek és parkolók sarabolása,
  • belógó ágak metszése, és/vagy későbbi időpontra felvétele a nagyobb munkáknak.

A lakosság közterületek takarításában való közreműködése esetén az ott keletkezett és általuk bezsákolt hulladékot és kötegelt zöldhulladékot az egyeztetett helyszínről elszállítjuk. Ezirányú igényüket kérjük jelezzék a parkfenntartas@bp22.hu email címen vagy munkanapokon 8h-16h között a 20/238-3309 telefonszámon. 

Ezenfelül a kerületi mobilapp használatával továbbra is azonnal és közvetlenül jelenthetik be a közterületi problémákat, amelyekre kollégáink gyorsan reagálnak.

A bejelentett és az általunk látott korábbi karácsonyfákat is folyamatosan begyűjtjük. A fenntartásunk alá tartozó közlépcsők környezetének takarítása is része a Tavaszi Nagytakarítás projektünknek.

A tavaszi nagytakarítás részletes ütemtervét ide kattintva tekinthetik meg.