Ugrás a tartalomra

Tehetségbarát Önkormányzat Díjat kapott kerületünk - videóval frissítve!

2022. április 25. hétfő
Az elismerést Szepesfalvy Anna alpolgármester vette át Budafok-Tétény önkormányzata nevében a Bonis Bona díjátadó gálán a Budapest Music Centerben.
Tehetségbarát Önkormányzat Díjat kapott kerületünk - videóval frissítve!

Zsigó Róbert, a Miniszterelnökség családokért felelős államtitkára a rendezvényen úgy fogalmazott: a mai nap annak ünnepe, hogy vannak olyan lelkes szakemberek, pedagógusok, oktatók és tehetséggondozók Magyarországon, akik életükkel, munkájukkal, szolgálatukkal és hiteles példájukkal járultak hozzá a rájuk bízottak tehetségének kibontakoztatásához és szellemi-lelki gyarapodásához.

A díjátadón Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkár úgy fogalmazott: az önkormányzatoknak a tehetséggondozásban betöltött szerepét méltatta. A politikus szerint a tehetség kibontakozásához szükség van a támogató környezetre és szorgalomra.

A Tehetségbarát Önkormányzat Díjat azért hozták létre, hogy elismerésben részesüljenek azon helyi önkormányzatok, amelyek – alapfeladatukon túl – kiemelkedő módon járulnak hozzá a tehetséges fiatalok felkutatásához, támogatásához, példamutató együttműködéseket folytatva tehetséggondozó szervezetekkel.

Önkormányzatunk számos területen támogatja a kerületi tehetségeket, többek között a sport, a művészet, az oktatás és a gyermekjólét kategóriában.

A gálán a nemrég elhunyt, kerületi Szász Erzsébet történelem-földrajz szakos mestertanárt posztumusz Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért Életműdíjjal tüntették ki.

Balogné Gerse Zsuzsanna, a Kossuth Lajos Két Tannyelvű Általános Iskola pedagógusa pedig a Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért kiváló tehetségfejlesztő díjat kapta meg.

Gratulálunk az elismeréshez!