Ugrás a tartalomra

Tehetséges gyerekek, változatos műsorszámok

2023. március 03. péntek
Nagyszabású gálán mutatták be produkcióikat a „Most tiéd a színpad!” címmel meghirdetett pályázat legjobbjai február 11-én a Klauzál Házban.
Tehetséges gyerekek, változatos műsorszámok

Nagyszabású gálán mutatták be produkcióikat a „Most tiéd a színpad!” címmel meghirdetett pályázat legjobbjai február 11-én a Klauzál Házban. A kerületi óvodákból és iskolákból rengetegen jelentkeztek a Budafok-tétényi Család- és Gyermekjóléti Központ Óvodai és iskolai szociális segítő csoportja által meghirdetett versenyre, amely lehetőséget kínált arra, hogy a gyerekek bemutathassák, miben tehetségesek, és szereplésük által elismerést, valamint megerősítést kapjanak képességeikről.

A programban tizenkét műsorszámot láthatott a közönség, amelyek között akadt egyéni és csoportos produkció, zongorajáték, éneklés, versmondás és tánc, kémiai kísérlet és talajtorna, sőt az egyik pályázó még a gokartját is felvitte a színpadra.

– Semmilyen megkötés nem volt, mindenki, aki tehetségesnek érezte magát valamilyen területen, jelentkezhetett a pályázatra. Az előválogatás az intézményekben zajlott, ott videofelvételek is készültek, amelyek alapján azután tizenhat produkció került a döntőbe. A nyilvános előadáson háromtagú zsűri értékelte a gyerekek teljesítményét, amelyek közül tizenkét műsorszámot választott ki a gálára – ismertette a tehetségkutató verseny menetét Iványi Viktória, a Budafok-tétényi Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője.

Németh Beáta óvodai és iskolai szociális segítő elmondta, hogy nem volt könnyű dolguk kiválasztani a döntősöket a kerület minden szegletéből érkezett pályázó közül. A nyertesek mindegyike kapott oklevelet, és a szponzorok – Campona Játszóház, Klauzál Ház, Nagytétényi Duna-part Lovasklub, Törley Pezsgőpincészet és a budafok-tétényi önkormányzat – jóvoltából jutalmat is, de a gyerekeknek az alapvető ajándék az ünnepség, a gálán való szereplés volt.

Bár a gálára nem került be a Kolonics György Általános Iskola és Köznevelési Sportiskola alsó tagozatos, hatfős tánccsoportja, de egyik tagja, aki a döntőn egyedül képviselte a csapatot és egymaga bemutatta a produkciót, elnyerte a zsűri különdíját.

Tamás Angéla