Ugrás a tartalomra

Tele van budafokiakkal az U21-es válogatott

2021. március 25. csütörtök
Hat játékosunk is szerepelhet Gera Zoltán csapatában az Európa-bajnokságon
Tele van budafokiakkal az U21-es válogatott

Bese Balázs, Huszti András, Csonka András, Skribek Alen, Zsóri Dániel. És vésztartalékként Szabó Máté. Ez a hattagú különítmény képviseli a Budafoki MTE labdarúgócsapatát a magyar U21-es válogatottban, amely március 24-én, szerdán, lapunk megjelenésének napján a németek ellen kezdi meg szereplését az Eb-n Székesfehérváron, majd 27-én a románokat fogadja a Bozsik Arénában, 30-án pedig a hollandok ellen lép pályára ismét Székesfehérváron.

Tele van budafokiakkal az U21-es válogatott

„Óriási elismerés ez a mi kis klubunknak – kommentálta Jakab János tiszteletbeli elnök a tényt, miszerint öt játékos képviseli a BMTE-t az U21-es Európa-bajnokságon, hazai közönség előtt. – Ez nagyszerű dolog, ugyanakkor azt is szemlélteti, mennyire fiatal a mi együttesünk, hiszen tele van korosztályos válogatottakkal.”

A héten Dárdai Palkó is kidőlt a sorból sérülés miatt, így a fehérvári támadó a hetedik futballista, akire nem számíthat Gera Zoltán az Eb-n. Korábban Szánthó Regő, Gergényi Bence, Schön Szabolcs, Nagy Zsombor, Szilágyi Zoltán és Demjén Patrik játékáról kellett lemondani. A szövetségi edző úgy döntött, hogy új játékost hív meg a keretbe, és az Ausztriában légióskodó Bukta Csabára esett a választása, aki hétfőn csatlakozik a többiekhez. Az MTK játékosai hétvégén érkeznek meg Telkibe, míg a Heraclesben futballozó Szőke Adrián a vasárnapi bajnokiját követően utazik haza Hollandiából, és Buktához hasonlóan hétfőn kapcsolódik be a közös munkába.

No de vissza a mi fiainkhoz!

„Mindig mondtuk, hogy nagyon gyorsan fejlődött a klub, egy időben Szabó Máté volt U21-es válogatott, ő most tartalék, de a helyére mások léptek. És erre mi büszkék vagyunk, főleg arra, hogy most már öt budafoki léphet pályára a hazai rendezésű U21-es Eb-n – mondta Csizmadia Csaba vezetőedző. – Mindez azt bizonyítja, hogy helyes az az irányvonal, amelyiken már tavaly elindultunk, még akkor is, hogyha momentán nehéz helyzetben vagyunk a bajnokságban. Remélem, hogy bizonyítják a srácok, megérettek erre a feladatra.”

Megkértük vezetőedzőnket, egy-egy mondattal jellemezze válogatottjainkat.

Bese Balázs: – Azt gondolom, hogy az elmúlt hetekben mutatott teljesítménye jelzi, lehet rá számítani. Maximálisan megérdemli, mert élt a lehetőséggel.

Huszti András: – Későn esett be hozzánk, ez eleinte hátrány volt neki, viszont amióta bekerült a mély vízbe, élt vele. A mentalitásával pótolja az esetleges hiányosságait, kissé forrófejű, egyszer már ki is állították. Hozzáállása, akaratereje, lelkesedése példaértékű.

Csonka András: – Tudtuk, hogy tehetséges fiatalember, aki a Ferencvárosban nem sok lehetőséghez jutott. Többet kaptam tőle, mint amit vártam. Az az alázat, amit tanúsít a mérkőzéseken és az edzéseken, azt jelzi, micsoda karakter ez a srác. Minden edző álma, hogy ilyen játékosa legyen.

Skriberk Alen: – Akkora tehetség szorult belé, ami ritka Magyarországon. Ha fejben erősödik, és úgy alakul a fejlődése, ahogyan mi szeretnénk, akkor a magyar labdarúgás főszereplője lehet a jövőben.

Zsóri Dániel: – Fiatal játékos, nem úgy kezdte a bajnokságot, ahogy szerettük volna. Az eltiltás után időbe került, mire visszanyerte formáját. De az edzéseken példamutató a szorgalma, biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb a gólok is jönnek majd. A munka biztos, hogy megtérül. (Lapzártán után érkezett a hír, hogy Zsóri Dániel megsérült a korosztályos válogatott vasárnapi edzésén. Emiatt nemcsak Gera Zoltán, hanem a BMTE sem számíthat egy darabig a csatárra.)

Szabó Máté: – Tudjuk, mire képes. Most egy nehéz szakaszban van a pályafutása, de ilyen előfordul egy labdarúgó életében.

(Ch. Gáll András)