Ugrás a tartalomra

Tér-Forma Szalon

2022. január 07. péntek
Huszonöt művész, két helyszín, két kiállítás
Tér-Forma Szalon

Designterveknek, kisplasztikáknak és szobroknak, valamint installációknak, textileknek és ékszereknek nyújt otthont a Magdolna Udvar Művészeti Galériája január 20-ig. A különleges koncepció mentén megrendezett kiállításon az ARTÉR Művészeti Egyesület képző- és iparművészei mutatják be alkotásaikat Tér-Forma Szalon címmel. A kiállítást Lukács József (Jóka) szobrászművész, a Szabad Művészetek Doktora (DLA) nyitotta meg december 10-én. 

– Úgy gondolom, hogy a technikai jártasság egyetlen művészeti ágban sem hanyagolható el. Szerepe eltérő a műfajok más-más matériája és kifejezésmódja szerint. A szakmai anyag- és szakismeret, amely technikától, témától, funkciótól függetlenül összefogó erejű, különös módon egyesítheti azokat a határokat, amelyeket a jobb érthetőség miatt hajlamosak vagyunk kategóriaként elkönyvelni. Csakúgy, mint az embereknek, a minket körülvevő anyagoknak is van tűrőképessége. A kíváncsiság és a kísérletezés teremtheti meg a személyes bensőnkben lévő érzelmek és gondolatok anyagban történő megvalósulását, létrejöttét, azonban lényeges, hogy adott anyagból, adott technikával milyen műalkotás hozható létre – mondta bevezetőjében az egyetemi tanár, aki ezt követően a kiállító művészeket és munkáikat vette sorra.

A kiállításon Bányai Gábor, Csobán András, Filotás Viktória, Gaál Tamás, Haber Szilvia, Kaintz Regina, Kutasi Tünde, Majoros István, Millavári Silvia, Palik Eszter, Sarkadi Petra és Zámori Zsófia alkotásait láthatjuk.

Érdekesség, hogy az ARTÉR Művészeti Egyesület művészei ezzel egy időben egy másik helyszínen is kiállítanak. Év végi tárlatukat immár hagyományosan a Budafoki Könyvtárban rendezik meg de-cember 11. és január 8. között. A kiállítást a könyvtár vezetője, Varga Mónika ajánlotta a látogatók figyelmébe.

A könyvtárban kiállító művészek: Bányai Gábor, Beregi Edina, Csobán András, Czimbal Gyula, Drégely Imre, Filotás Viktória, Haber Szilvia, Haid Attila, Haszon Ákos, Herendi Péter, Hernusz Ágnes, Kaintz Regina, Kalas Zsuzsa, Kaszás Réka, Kutasi Tünde, Mag Krisztina Szilvia, Majoros István, Millavári Silvia, Molnár Zoltán, Palik Eszter, Pető Márk és Várhelyi Csilla.

Tamás Angéla