Ugrás a tartalomra

Terápiás kutyák a XXII. kerületi Egyesített Óvoda Tündérkert Tagóvodájában

2024. július 08. hétfő
Nagyon sok programot, tevékenységet, kirándulást, szervezünk a gyerekeknek, melyek által sokoldalúan, közvetlen módon jutnak ismeretekhez, tapasztalatokhoz, megismerhetik az őket körülvevő állatokat, és megtanulják, hogyan gondoskodjanak róluk.
Terápiás kutyák a XXII. kerületi Egyesített Óvoda Tündérkert Tagóvodájában

Kiemelten fontos számunkra az állatok védelme, a felelős állattartás, ezért pályáztunk az Állatbarát Óvoda címért, melyet sikeresen elnyertünk. A cím használatára 2024. június 3-tól egy évig jogosult az intézmény.

Ebben a nevelési évben második alkalomból hívtuk meg óvodánkba Branstetter Gabót, akinek két kutyája van: Milka végzett terápiás kutya, Legó pedig még tanuló, szintén segítő kutya lesz. Gabó nagy szakértelemmel és empátiával mutatja be a gyerekeknek, hogy mi a különbség egy terápiás vagy egy házi kedvencként tartott kutyus között, hogyan lehet megközelíteni őket, kell-e félni tőlük, lehet-e betegséget kapni egy terápiás kutyától. A gyerekek közösen játszhattak is a négylábúakkal. Vannak gyermekek, akik félnek a kutyától, nekik is segít ennek oldásában.

Célunk, hogy a gyerekek ne csak szavakon, hanem tetteken keresztül is megtanulják, hogy felelőséggel tartozunk az állatokért.

Rácz Ágnes

óvodapedagógus