Ugrás a tartalomra

Tervezz városi bútorokat - akár Budafok-Téténybe is!

2015. április 04. szombat
Általános és középiskolás diákok jelentkezését is várják
Tervezz városi bútorokat - akár Budafok-Téténybe is!
A Fővárosi Kertészeti Nonprofit Zrt. a Fővárosi Közterület-fenntartóval, a Design Terminállal és a Hello Wooddal együttműködve Bútorozd be a városodat! címmel formatervezési pályázatot hirdet.

Magyarország egyik legrégebbi, 1867 óta működő közszolgáltató társasága, a Főkert, a hazai kreatívipar fejlesztéséért felelős Design Terminal, az extravagáns építészeti installációiról ismert Hello Wood, valamint a fővárosunk tisztaságáért felelős FKF Nonprofit Zrt. ezzel a közös felhívással a modern városi igényeknek is megfelelő, megnövekedett igénybevételre és terhelésre alkalmas köztéri bútorok és bútorcsaládok, illetve hulladékgyűjtők terveit kívánja támogatni. A nyertes pályázók terveiből prototípust is megvalósítanak.

Nem csupán egyetemisták és profi tervezők ötleteit várják, hanem általános és középiskolás diákok is beküldhetik a város fejlődését szolgáló javaslataikat. A felhívás szerint a bútorok illeszkedhetnek Budapest sokszínű és izgalmas hangulatához, és készülhetnek akár egy-egy meghatározott helyre is (például kifejezetten Budafok-Tétény egyik utcájába vagy terére, a kerületre jellemző szimbólumok használatával).

A diák kategóriában a legsikeresebb kerületi pályázatot Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata különdíjban fogja részesíteni, valamint a legjobb terveknek megjelenési lehetőséget biztosít a kerületi médiumokban.

A munkákat, amelyeket március 6-a éjfélig lehet leadni a FŐKERT e-mail vagy postai címére, tízfős szakmai grémium bírálja el. A zsűri tagjai: Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, Szabó József, a Főkert vezérigazgatója, Nagy Dénes, a társaság zöldterület-fejlesztési igazgatója, dr. Horváth Béla, az FKF vezérigazgatója, Huszár András, a Hello Wood építésze, Szemerey Samu építész, a Design Terminal urbanisztikai tanácsadója, Wilhelm Gábor, a Magyar Bútor és Faipari Szövetség elnöke, Lakos Dániel, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem oktatója, MgrA. David Karásek, az Mmcité résztulajdonosa és formatervezője, Cosovan Attila, a Co&Co tervezője, dr. Gábor Péter, a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. ágazatvezetője, Szalai Piroska, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumi elnöke.

A pályázat részletes kiírását az alábbi oldalról lehet letölteni:

http://énvárosom.hu/fokert_butorozd-be_palyazat.pdf