Ugrás a tartalomra

Idén utoljára: testületi ülés a Városházán

2015. december 11. péntek
Szabad az út a kerületi vállalkozásokkal kötendő stratégiai megállapodások előtt és a téli szünetben ingyenes étkezést biztosítanak a rászoruló gyerekeknek.
Idén utoljára: testületi ülés a Városházán
Az idei utolsó önkormányzati testületi ülésen 28 ügyben hoztak döntéseket a képviselők. Fontos, a rászoruló családokat érintő szociális támogatási ügyben határozott a testület: 
az önkormányzat a téli szünetben a bölcsődéiben és óvodáiban ellátást (étkeztetés és felügyelet) biztosít a 0-6 éves korú gyermekek számára, valamint előzetes igényfelmérést követően
mintegy 60 általános és középiskolás rászoruló gyermek részére biztosít térítésmentesen meleg ételt a Szociális Szolgálat Anna utcai és Nagytétényi úti konyháján.
A 2016. évi költségvetéssel kapcsolatos döntések során a képviselők a többi között megszavazták azt is, hogy jövőre 30 millió forintos támogatást kap az egészségügyi alapellátás.

 
Egy kiemelt ügyben is döntés született: megnyílt a lehetőség a szorosabb együttműködésre az önkormányzat és a kerületben működő helyi vállalkozások között.
A testület által elfogadott Stratégiai Együttműködési Megállapodás tervezetének célja a kerület érdekeit szolgáló, hosszú távú, kölcsönös előnyökre épülő együttműködés megteremtése, elősegítése.
A képviselők szavazatai alapján a Baross Gábor Telepi Polgári Kör székházát Pelikán Imre Közösségi Házzá nevezik el.

Az ülés végén Karsay Ferenc polgármester részletes beszámolón ismertette a kerület ötéves Gazdasági Programja alapján idén történt fejlesztéseket, eredményeket és szólt a jövő évi tervekről is. A prezentációban elhangzott, hogy nem volt adóemelés, az önkormányzati helységkihasználtsága 82 és 96% között mozgott, több ingatlanértékesítés történt, új piac és közpark épült a városközpontban, járdák és utak épültek a csatornázás befejezése után, megnőtt a parkolók száma, több pályázaton szerepelt sikeresen a kerület, nőtt a foglalkoztatottság a szociális szférában, megújult a BMTE pálya, és a fesztiválok is nagy sikerrel zárultak.
 
A napirendek megtárgyalása előtt egyperces néma felállással emlékeztek meg a résztvevők a nemrégiben elhunyt Závodi Gyulánéról, a Kossuth Lajos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola egykori igazgatójáról. Ezt követően december „hónap művésze”, Hajimichael Ádám formatervező eddigi szakmai életútját ismerhették meg a képviselők, majd Karsay Ferenc polgármester mondott elsőként köszönetet a nyugdíjba vonuló Mátésné Pataki Ágnesnek, a kerületi KLIK eddigi vezetőjének, hogy évtizedeken át magas szakmai tudásával segítette a kerület munkáját. A polgármester tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy „Az év honlapja” pályázaton különdíjat nyert Budafok-Tétény Önkormányzatának honlapja.