Ugrás a tartalomra

Tiffany-lámpa LED-es megvilágításban

2015. október 30. péntek
Ifj. Gáspár Miklóst idén tüntette ki Budafok-Tétény önkormányzata az Év Budafok-tétényi Vállalkozója díjjal
Tiffany-lámpa LED-es megvilágításban

Antik és fazettázott tükrök, egyedi méretű és formájú keretek és több mint ezerféle keretléc fogadja a GM Üvegezők Boltjába betérőket. A közel harminc évre visszatekintő családi vállalkozás azonban ma már nem csak képkeretekkel, díszüvegekkel és az azokhoz kapcsolódó segédanyagokkal foglalkozik, hanem négy éve az ipari LED világítástechnikai rendszerek fejlesztését, tervezését, gyártását, valamint a kivitelezést is kínálja a kis- és nagykereskedőknek. A nagytétényi Bartók Béla úton működő cég ügyvezetőjét, ifj. Gáspár Miklóst idén tüntette ki Budafok-Tétény önkormányzata az Év Budafok-tétényi Vállalkozója díjjal. A kerületi vállalkozó elmesélte lapunknak, hogy vállalkozásukat a szülei alapították, de jó ideje már, hogy a négy tulajdonosból testvérével ketten viszik a hátukon az üzletet.

Kezdetben csak üvegezéssel és keretezéssel foglalkoztak, ám rövidesen elindultak a kereskedés útján, és létrehozták az üveges és képkeretezők kellékszaküzletét, ahol elsősorban az iparosokat szolgálták ki. A cég történetét folytatva elmondta, hogy ma már neves múzeumok és híres galériák is rendszeres vásárlóik, emellett hozták létre a LED-es technológiákkal foglalkozó GM Led Line részleget, amelyben a cég életében hosszú távú perspektívát látnak. Az egyedi dizájn alapján készült világítótestekről azok bemutatása után elárulta, hogy nagyon büszke a nemrég elkészült és a Győrben átadott Audi Aréna multifunkcionális csarnokba általuk szállított fénytechnikára és a győri Dunakapu tér díszterébe épített látványos megvilágításra, amelynek különlegessége, hogy erre a speciális helyre a nulláról indulva fejlesztették ki és gyártották le a korszerű technológiát. 

Hozzátette: szükséges volt más irányba is elindulniuk, mert a 2008-as válság az ő vállalkozásukat is megviselte. Minden erőfeszítésük ellenére évről évre csökkent a képkeretlécek, tükrök, Tiffany-lámpák és ólomüvegek iránti kereslet, ezért sok ügyfelük lehúzta a redőnyt. Igyekeztek olyan területen megvetni a lábukat, amely alapjaiban ugyan más, de eredeti tevékenységükkel össze tudják kapcsolni.

Ifj. Gáspár Miklós arról is beszélt, hogy bár családi vállalkozásuk életében mindig fontos volt, hogy amit lehet, azt a hazai piacról szerezzék be, ennek ellenére Hollandiából, Olasz-, Német- és Csehországból, Kínából és az Amerikai Egyesült Államokból is vannak beszállítóik.

Mint lapunknak elmondta, testvérével azért szakosodtak, hogy mindegyikük a szívéhez közelebb álló dolgokkal foglalkozhasson, így a VIII. kerületi üzletben az üvegezés és a dísztárgyak, az általa vezetett nagytétényi telephelyen pedig a képkeretezés és a LED-es megvilágítás a profil. (Tamás Angéla)