Ugrás a tartalomra

Tisztítsuk meg az országot, tisztítsuk meg Budafok-Tétényt! - Videóval frissítve!

2021. január 29. péntek
2020-ban elindult az Innovációs és Technológiai Minisztérium „Tisztítsuk meg az országot!” programja. A kezdeményezés az ország területén elhagyott vagy jogellenesen elhelyezett hulladék felszámolása érdekében jött létre, melynek köszönhetően kerületünkben is sor kerül számos illegális lerakóhely megszüntetésére.
Tisztítsuk meg az országot, tisztítsuk meg Budafok-Tétényt! - Videóval frissítve!

Erről tartott sajtótájékoztatót csütörtökön Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, Dr. Homolya Róbert, a MÁV Zrt elnök-vezérigazgatója, Németh Zsolt, kerületünkben élő országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke, illetve Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere.

Schanda Tamás beszédében elmondta: „Együtt kell működnünk ahhoz, hogy közös célunkat megvalósítsuk. Éppen ezért arra kérünk mindenkit, hogy ha lát egy szennyezett részt valahol, akkor azt a Hulladékradar alkalmazás segítségével jelezze – így a kollégáink egyből tudomást szerezhetnek a problémáról.”

A MÁV közreműködőként vesz részt ebben a kampányban és az egész országban megkezdték a leginkább szennyezett területek megtisztítását.

„…A „Tisztítsuk meg az országot” programsorozat egy szemléletformáló kampány, mely a társadalom és az egyének nem megfelelő hulladékkezelésére hívja fel a figyelmet.” - hangsúlyozta Dr. Homolya Róbert.

Németh Zsolt tudatosságra szólított fel: „…egy ökológia katasztrófa felé halad a világ, nem fog ettől megmenteni bennünket sem a technológia fejlődés, sem politikai automatizmus, hanem egy új gondolkodásra van szükség, egyéni életmódváltásra…”.

„A XXII. kerület Önkormányzata kiemelten kezeli a környezetvédelem ügyét, a környezettudatos életmód kialakítását, ezért örömmel csatlakozik a kormány ezen törekvéséhez. Az elmúlt időszakban is számos intézményi, illetve civil kezdeményezést támogattunk, ami segíti a környezetvédelem ügyét, legyen szó akár elméleti iskolai vetélkedőkről, a szociális segítséget is nyújtó lakossági energiatakarékossági programról, vagy a használt sütőzsiradék szervezett módon történő gyűjtéséről.” – fejtette ki beszédében Karsay Ferenc.

Fotó: Horváth Tamás