Ugrás a tartalomra

Tizenegy válogatott a Hajós tanuszodában

2015. április 07. kedd
Bodnár Tamás szerint a szép eredmények csapatmunkában születnek
Tizenegy válogatott a Hajós tanuszodában

A budatétényi Hajós Alfréd Tanuszodát vezető Bodnár Tamás munkáját Tóth József-díjjal ismerte el az önkormányzat. Az intézményvezető több csoportnak tart úszásoktatást, és emellett maga is aktívan sportol: a Sunday Boys senior vízilabdacsapat tagja.

– Mikor jut arra ideje, hogy vízipólózzon?

– Este negyed tíztől tartjuk az edzéseinket, hol itt, hol máshol, a meccseket pedig hétvégeken játsszuk. Régóta megvan a csapat, együtt kezdtünk vízilabdázni. Próbáljuk felvenni a versenyt a fiatalokkal, ezért általában a harmincas korosztállyal mérkőzünk.

– Győzni is szoktak ellenük?

– Néha már előfordult, de nekünk az is szép eredmény, ha csak pár góllal kapunk ki tőlük. Mi az ötven pluszban érünk el sikereket.

– Néhány éve a vízilabdások sikereitől volt hangos a kerületi uszoda, évek óta azonban az úszók hozzák a jobb eredményeket.

– Vízilabdásaink a semmiből robbantak be, és egészen 2012-ig csak a nagy csapatok előzték meg őket. Több korosztállyal kezdtünk foglalkozni és emiatt megnőtt a helyigényünk. Már nem tudtuk biztosítani az edzési lehetőséget, ezért az idősebbeket átirányítottuk más egyesületekhez. Jelenleg a legfiatalabbakkal dolgozunk, akik két bajnokságban indulnak. Remélem, néhány éven belül ők is szép eredményeket érnek el. Az úszásnak köszönhetően a Budafóka Sportegyesület most is az élvonalba tartozik. Szépen, lassan építkezik a csapat és már tizenegy válogatottunk van. 

– A foglalkozásokon néha beugrik a medencébe a gyerekekhez. Így eredményesebb az oktatás?

– Az óvodás korosztálynak nagyobb biztonságot nyújt, ha együtt vagyok velük a vízben, és a közös játékra is szükségük van, a nagyobbaknak pedig az szerez örömöt, ha egy-egy hossznál sikerül leelőzniük.

– A sikert sikerre halmozó Budafóka Egyesület létrehozását ön kezdeményezte. Számított az elismerésre?

– Meglepetésként ért, de nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy az uszoda kollektívája felterjesztett erre a díjra. Közel harminc éve dolgozom a kerületben, az uszodában tizenhetedik éve vezetőként is. Kollégáim is mind kerületiek, legtöbbjük sok éve itt dolgozik, jól megértjük egymást. Remek úszásoktatókkal és edzőkkel dolgozom együtt, tanítványaink pedig tehetségesek, de a szülők támogatása nélkül mindez kevés lenne. A szép eredmények csapatmunkában születnek.

– Az emberek jó része nagy terveket sző, ha kitüntetik. Ön is ezt teszi?

– Furcsa lenne, ha nagy változást terveznék, mert az uszoda így működik jól. A lehetőségeinken belül eddig is mindent megpróbáltunk. Apró módosítások történhetnek, de azok nem észrevehetők. Legfeljebb akkor várható további nagyobb fejlődés, ha megépül az uszoda udvarán az újabb medence, amire ígéretet kaptunk. 

(Tamás Angéla)